... (schot)
... (schot)

2e divisie B

9 november 2019 12:15

Vandaag de wedstrijd tegen de nr 11 van onze competitie, OJC Rosmalen, een van de lager geplaatste teams. En daarin schuilt toch weer een risico.. onbewust “pakken we die puntjes wel mee”. En dan blijkt het toch anders te gaan.

We kwamen niet echt lekker uit de startblokken. Passes niet zuiver, snel balverlies. Maar echt gevaarlijk werd het niet. Naarmate de wedstrijd vorderde ging het wat beter. Na een kwartier spelen kreeg Naverro de bal goed doorgespeeld, sprintte het strafschopgebied in en werd onderuit gehaald door de keeper. Pingel. Deze nam Navarro zelf en scoorde beheerst. 1-0. Geen vuiltje aan de lucht.

Maar echt heel lekker ging het niet. Na 30 minuten een aanval van OJC en na wat gefrommeld kwam deze in het doel.. 1-1.

Dan in de laatste seconde van de 1e helft: Jasper kreeg de bal diep, na een mooie actie gaf hij hem voor op Djemairo. Die werd bij zijn doelpoging in het gezicht geraakt maar de bal bleef in de 16m, voordeelregel en Miguel scoorde de 2-1. Daarna floot de scheids gelijk af.

Met zo’n mentale tik hoop je de tweede helft lekker door te kunnen gaan. Even leek het erop. De duels werden wat feller en we zaten er wat meer boven op. OJC kreeg een corner, snel en kort genomen. De bal werd op Caine geschoten, die had hem niet helemaal klem. In de rebound scoorde OJC de 2-2.

We gingen wat vaker de lange bal spelen maar de hevige wind is dan niet in het voordeel.  10 minuten later kreeg de linksbuiten van OJC het helemaal op zijn heupen, passeerde op snelheid de verdediging en schoot netjes de 2-3 binnen.

We bleven nog wel wat aandringen maar hoge schoten tegen de lange keeper hadden geen zin. Daarnaast vertraagde OJC het spel en hun grens, ook al liep die niet altijd mee langs de lijn, vlagde– en ook wel eens terecht- regelmatig voor buitenspel.

Zo bleef het 2-3. En deze keer hebben we het echt helemaal aan onszelf te wijten. Stof tot nadenken en koppies weer omhoog richten. We staan nog steeds heel netjes 4e, maar het gat met nr. 3 is even groot als het gat met nr .12, de laatste! Dat zegt overigens wel wat over de geringe krachtsverschillen in deze spannende competitie!