1 - 1

Alexandria'66 JO17-1

2e divisie B

2 november 2019 12:15

Vandaag een spannende “streekderby”. Alexandria’66 kwam op bezoek en zij staan slechts 2 plaatsen onder ons. Bij winst zouden zij onze mooie 4e  plek overnemen.

De eerste minuten waren prima. Gelijk fel de aanval zoekend. Bij een van die eerste aanvallen kreeg Navaro de bal in de 16m na een goede actie van Miguel. Zijn schot werd nog geblokkeerd maar Djemairo wist met een uiterste krachtsinspanning de bal achter de doelman te krijgen. 1-0 en dat al na 4 minuten!

Vrij snel kwam Alexandria’66 echter beter in de wedstrijd en het voetbal verplaatste zich naar onze helft. De behendige aanvallers van Alexandria maakten het onze verdedigers behoorlijk lastig en we moesten alle zeilen bij zetten. Gelukkig hadden we als laatste redmiddel Caine nog. En hij had het aardig druk. Alexandria bleef druk zetten en we kwamen er niet gemakkelijk uit. Een sporadische aanval leverde niets op.

Na ruim een half uur spelen verdedigden wij wat ongelukkig uit. De snelle en handige aanvallers van Alexandria waren uiterst alert en lieten zich deze kans niet ontnemen. Met een mooi schot werd het (terecht) 1-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft een vergelijkbaar spelbeeld. Felle duels werden uitgevochten op het veld , zonder echt over de schreef te gaan. Ook wederom Alexandria, dat het beste van het spel had maar wij verkochten onze huid duur en gaven weinig echte kansen weg. Wel meer dan 10 hoekschoppen tegen maar die leverden verder niets op.

De laatste 10 minuten nog enkele kansjes waarbij Kevin het dichtstbij was met een mooie actie. Maar dat zou eigenlijk een te grote beloning zijn geweest.

Zo bleef het 1-1. “het maximaal haalbare vandaag” zei onze trainer Paul na afloop en gaf zijn spelers een compliment dat er in de tweede helft weinig was weggegeven.

Toch zal het komende weken beter moeten om onze mooie 4e plek vast te houden. Dat weten we ook allemaal en daar gaan we weer hard aan werken. Dit punt is echter binnen!