Overwinning op Alphense Boys en door in de beker!

2 - 1

Alphense Boys JO17-2

Groep 1 24

14 september 2019 12:15

ARC JO17-1 en Alphense Boys JO17-2 (vanaf nu AB) hadden beiden met 4-1 gewonnen van FC Lisse. Er moest vandaag dus een beslissing vallen voor het vervolg in de bekercompetitie. Deze Alphense Derby heeft een extra lading omdat ongeveer 9 spelers van onze JO17-1 ooit bij AB gespeeld hebben. ( en bij AB spelen veel spelers die ooit bij een BVO gespeeld hebben).

AB komt uit in de 3e divisie en zijn geloof ik allemaal 1e jaars. ARC speelt 2e divisie en heeft een gemengd team van voornamelijk 2e  jaars, aangevuld met zes 1e jaars.

ARC begint rustig en geconcentreerd aan de wedstrijd. Laten AB rustig uitverdedigen en nemen goed de posities in. Bij omschakeling worden snel onze aanvallers in positie gebracht en van daaruit worden de kansen gecreëerd. Dit leverde een veldoverwicht op maar AB bleef ook af en toe gevaarlijk met hun balvaardige aanvallers.

Na een kwartier spelen ontfutselt Djemairo de bal bij een verdediger en probeert de doelman te passeren. Deze haalt hem neer in het strafschopgebied en het is een penalty. Navarro schiet deze beheerst in: 1-0.

De 1e helft vordert met nog steeds een goed geconcentreerd ARC. AB hanteert ondertussen wat vaker de lange bal. In een buitenspelsituatie wordt wel gescoord maar terecht afgekeurd, hetgeen de begeleiding van AB vanuit hun dug-out ( knap hoe ze dat kunnen zien) ernstig betwisten.

Dan een mooie aanval op rechts en het is Daan die de bal op Wessel speelt, deze goed terug gekaatst krijgt en doorgaat naar de keeper. Beheerst maakt Daan zo de 2-0. Mooi de oprechte blijdschap te zien!

Verder blijft de 1e helft in het voordeel van ARC en daarom een terechte voorsprong bij rust.

De tweede helft geeft een ander beeld. AB krijgt nu een licht overwicht, zetten meer druk en de kansen nemen toe van hen. We hebben wat last om er goed uit te komen en er moet regelmatig goed ingegrepen worden. Dat doen onze verdedigers ook. Tot halverwege de 2e helft er achterin een lastige bal niet helemaal onder controle gekregen wordt. Hiervan profiteren hun technisch vaardige aanvallers en zij weten onze keeper Dean te verschalken. 2-1.

De spanning is terug in de wedstrijd, AB ruikt een gelijkmaker en dat merken we op het veld en langs de lijn ook. Er vallen wat kaarten i.v.m. overtredingen en opmerkingen op de leiding. Dieptepunt hierbij is een zeer grove overtreding van hun keeper die de doorgebroken Wessel buiten het strafschopgebied neerhaalt. Rood zou deze overtreding moeten krijgen maar de scheids beslist dit met “slechts” geel. Omdat dit echter de 2e gele kaart was van de keeper moest hij er – terecht- af. Helaas moest Wessel ook geblesseerd het veld verlaten.

5 minuten later fluit de scheids af. Een 2-1 overwinning en door in de beker. Gefeliciteerd mannen, en Wessel, sterkte!