5 oktober 2019 12:15

Scheidsrechter

C.J. (Cees-Jan) van Leeuwen

Onbekend

Vooraf wist ARC dat de tegenstander uit Gouda in deze nog prille competitie al een keer had gewonnen en ook al een keer had gelijkgespeeld en dus in de middenmoot van de ranglijst stond.

Een geduchte ploeg dus en ARC was gewaarschuwd. Zonder de geblesseerde Roel, maar met Gijs in de gelederen startte de thuisploeg goed. Echte kansen kwamen er weliswaar niet, maar de twee corners die ARC mocht nemen gaven de offensieve dadendrang goed weer. Aan de andere kant zorgde Sven in het doel dat ook Olympia niet tot scoren kwam. Tot tweemaal toe wist hij van dichtbij ingeschoten ballen te keren, al had hij daar de tweede keer wel de hulp van de paal voor nodig!

Net als in de eerste wedstrijd tegen Alphene Boys kwamen ook nu de aanvallen van Olympia veelal vanaf de linkerkant. De ook in het rood zwart geklede tegenstander kreeg wat mogelijkheden, maar de grootste kans van de eerste helft was voor Noah, die alleen voor de keeper helaas maar tot een slap rollertje kwam, die bovendien nog naast ging ook.

De ruststand was dan ook 0-0 en daar kon iedereen met een ARC hart zich wel in vinden.

De tweede helft begon gelijk met spektakel. Bradley werd over rechts met een uitstekende pass weggestuurd, maar werd vlak voor de zestienmeter gevloerd. De vrije trap leverde niets op, ook al omdat Beau direct op doel schoot, terwijl er veel ARC spelers aanspeelbaar waren.

Nadat ARC in de twintigste minuut goed weg kwam bij een schot op de paal, verrichtte Sven misschien wel zijn belangrijkste redding door in een een op een situatie zijn tegenstander de baas te blijven.

De laatste kans van de af en toe felle wedstrijd was voor de thuisploeg, maar het schot van Beau ging via de keeper naast.

Zo bleef het 0-0 en heeft ARC dus zijn eerste punt binnen. De ploeg komt langzaam maar zeker op stoom maar heeft het niveau van de bekerwedstrijden nog niet te pakken. Daarvoor is de opbouw van achteruit en het grote balverlies op het middenveld nog te mager.

Op de ranglijst staat ARC nu op de negende plaats. Het laat BSC 68, Haastrecht en Rohda achter zich. Aanstaande zaterdag een uitwedstrijd tegen Be Fair. Aanvang 11.15 uur.