Alphense Boys JO15-2

1e klasse 5

21 september 2019 12:15

Onbekend

De JO15-2 had zich de openingswedstrijd van de nieuwe competitie ongetwijfeld anders voorgesteld. De drie bekerwedstrijden hadden met goed voetbal drie overwinningen opgeleverd en de ploeg leek klaar om de competitie goed te beginnen.

Helaas gaf de thuisploeg in de eerste helft niet thuis. Bijna alle duels gingen verloren en passes kwamen niet aan. Vooral vanaf de linkerkant kwamen de Alphense buren constant gevaarlijk op en was vooral de linksback van de gasten veelal te snel en te behendig voor de thuisploeg.

Na een eerste waarschuwing in de derde minuut toen een scrimmage voor het doel van ARC maar net goed afliep, was het drie minuten later wel raak. Vanaf de linkerkant kon Alphense Boys bijna ongehinderd opstomen en het schot in de korte hoek was Jelte te machtig: 0-1!

Tien minuten later verdubbelden de gasten de score. Ditmaal kwam de aanval door het midden, maar het resultaat was hetzelfde: 0-2.

ARC stelde er aanvallend weinig tegenover en moest tot de dertigste minuut wachten op de eerste kans. Het was Thomas D die uit een vrije trap net over kopte.

Aan de andere kant bleef Alphense Boys gevaarlijk en uit twee van de vele kansen scoorden de buurmannen voor rust nog tweemaal 0-4

Dat was ook de ruststand, maar de tweede helft liet gelukkig een ander ARC zien. Nu werden de duels wel gewonnen en knokte de thuisploeg voor iedere meter. ARC probeerde het vooral met schoten van afstand die vooralsnog geen gevaar stichten. Alphense Boys kon het spel echter niet meer naar zich toetrekken en leunde op de comfortabele voorsprong.

ARC gaf niet op en uit een vrije trap van Robin die op de lat eindigde tikte Thomas W de bal in het doel, maar de scheidsrechter had helaas buitenspel geconstateerd.

Toch kwam ARC nog aan de verdiende tegentreffer toen Bradley van achteruit goed werd aangespeeld en met zijn snelheid iedereen de baas was. De linkerspits tikte de bal in de hoek.:1-4.

Vlak hierna floot de scheidsrechter af en leed ARC dus zijn eerste nederlaag. De competitie is net begonnen en er komen nog genoeg wedstrijden, maar vooralsnog is er wel werk aan de winkel voor de trainers!