4 - 2

ARC JO15-1

3e divisie B

25 januari 2020 12:30

Vandaag speelt ARC uit in Den Haag tegen HBS. Dit is een tegenstander waar we al vaker tegen hebben gespeeld. Afgelopen november speelden we thuis een spannende pot en eindigde de wedstrijd in een gelijkspel (1-1). In januari speelden we ook al tegen elkaar op het toernooi in Nootdorp en daar waren we goed aan elkaar gewaagd maar werd die wedstrijd gewonnen door ARC met 1-0. De verwachtingen zijn dat het vandaag een spannende pot kan worden.

Na de aftrap is HBS is meteen scherp en na 3 minuten kijkt ARC al tegen een achterstand aan na een snel doelpunt van HBS. De gehele eerste helft blijft HBS aanvallen. ARC kan eigenlijk alleen maar verdedigen en komt slechts een paar keer over de middellijn. De keeper en de ARC-verdediging doen hun best het doel leeg te houden maar HBS scoort haar 2e doelpunt uit een hoekschop. We gaan met een 2-0 achterstand rusten.

Na de rust komt ARC fel de kleedkamer uit want vrijwel direct wordt er gescoord, 2-1. ARC gelooft er weer en probeert op te bouwen. We komen wat vaker voor het doel van HBS maar echte kansen worden er niet gecreëerd. HBS daarentegen weet nog tweemaal te scoren en komt op een riante 4-1 voorsprong met nog slechts 10 minuten speeltijd. Vlak voor tijd scoort ARC met een mooi afstandsschot. De eindstand wordt hierdoor bepaald op 4-2. Jammer mannen maar het zat er vandaag gewoon niet in. Op naar volgende week als we uit spelen tegen VELO.

Door: Mascha vd Pool