2 - 6

ARC JO19-2

Groep 2 12

7 september 2019 12:30

Het is zaterdag 7 September en de tweede bekerwedstrijd van het seizoen staat op het programma. Weer een Alphense derby, vorige week thuis tegen Alphense Boys JO19-2, vandaag uit tegen Alphen JO19-2. We hopen ook vandaag de drie punten weer te pakken.

Afgelopen week hebben we goed getraind. Maandag lag de focus op voorzetten en corners. Woensdag speelden we een oefenwedstrijd tegen onze JO17-1 die tweede divisie speelt. Net zoals de eerste bekerwedstrijd van vorige week zaterdag werd ook deze oefenwedstrijd gewonnen (2-1). Oftewel, met een goede voorbereiding en een positief gevoel gaan we de wedstrijd in.

We zijn vandaag helemaal compleet. Trainer Frans geeft ons mee dat we lekker moeten voetballen en vanaf het begin meteen scherp moeten zijn. Dan gaan we vandaag de drie punten pakken. We starten met de volgende elf spelers: Timo op doel, Menno, Sem, Pim en Wessel achterin, Michael, Cedric en Mats op het middenveld en Max, Yilmaz en Pedro in de aanval. Dit betekent dat Mitchell, Danny, Jasper en Jordy op de bank beginnen.

Het begin van de wedstrijd is erg rommelig. Na ongeveer 5 minuten krijgt Alphen een vrije trap op onze helft. De bal valt in ons strafschopgebied, wordt slecht verwerkt en zo door Alphen in ons doel geschoten (1-0). We zijn niet scherp begonnen aan de wedstrijd. We zijn nog niet echt bij de les want kort daarna krijgt Alphen weer een kans.

Langzaam maar zeker beginnen we ons te herstellen en meer initiatief te tonen. Zo beginnen de eerste kansen te ontstaan. Na een kwartier spelen speelt Cedric de bal naar Max, hij aarzelt niet en schiet de bal in de korte hoek binnen voor de gelijkmaker (1-1). We blijven kansen creëren. Menno geeft een strakke voorzet vanaf de rechterkant die door Max wordt afgemaakt met een harde kopbal (1-2). Maar dan zijn we even niet bij de les bij een vrije trap van Alphen. De bal wordt van richting veranderd en er wordt niet scherp/fel genoeg op gereageerd. Dus wordt de bal binnengeschoten (2-2).

Nu moeten we weer op voorsprong komen. Dat gebeurt aan de linkerkant via Wessel die de bal speelt naar Max. Max draait weg van zijn tegenstander. Hij twijfelt geen moment en haalt uit vanaf een paar meter buiten de zestienmeter met een flinke streep in de bovenhoek. Zijn hattrick is compleet en de 2-3 staat op het scorebord. Kort daarna scoort Yilmaz na een hakje van Cedric de 2-4. Ons spel begint nu ergens op te lijken. We krijgen voor de rust nog meerdere mogelijkheden maar die worden niet omgezet in doelpunten omdat we niet altijd even scherp zijn.

In de rust bespreken we dat we scherper moeten zijn en gewoon moeten blijven voetballen. Vooral je niet laten opjutten door de tegenstander. De tweede helft begint en Yilmaz, Menno, Cedric en Wessel gaan eruit en voor hen in de plaats komen Mitchell, Danny, Jasper, en Jordy. De tweede helft is erg rommelig want we gaan mee in het spel van Alphen. Terwijl we hadden afgesproken om te blijven voetballen.
Ondanks dat, scoren we wel de 2-5 door een fout van de keeper die Max afstraft. Hij scoort hiermee zijn vierde goal van de wedstrijd. Des te verder we komen in de tweede helft, hoe meer de conditie een rol gaat spelen. Je ziet dat Alphen niet de conditie heeft die wij hebben. Dus kan de 2-6 niet lang meer uitblijven. Uit een voorzet van Jordy scoort Mitchell de 2-6.

Pedro krijgt nog een gele kaart door een conflict met de rechtsback van Alphen nadat hij werd neergehaald in het strafschopgebied. Voor de rest is het spel in de tweede helft zeer matig en blijven we meegaan in het spel van Alphen. Iets wat we juist hadden besproken om niet te doen. Alphen is in de tweede helft niet gevaarlijk geweest maar we hadden er zelf wel een aantal meer bij mogen maken.

Conclusie: ook deze bekerwedstrijd sluiten we met winst af. We begonnen niet scherp aan de wedstrijd en op andere momenten in de wedstrijd waren we ook niet scherp. We moeten ons eigen spel blijven spelen en niet meegaan in het spel van de tegenstander. Ons niet laten opjutten door de tegenstander. Eerste helft wel aardig maar de tweede helft stukken minder. Totaal gezien een matige wedstrijd vanaf onze kant gezien maar het gaat uiteindelijk om de drie punten.

Volgende week spelen we thuis tegen Rohda. Een gelijkspel is genoeg om naar de volgende bekerronde te gaan maar we gaan natuurlijk voor de volle drie punten.