1-4 winst op Meerburg en door in de KNVB-Beker

1 - 4

ARC JO19-1

Groep 1 10

14 september 2019 11:45

Het is zaterdagochtend 14 september 2019 en ARC O19-1 mag een keer in de ochtend starten. De uitwedstrijd bij hoofdklasser Meerburg wordt om 11:45 uur gespeeld. ARC begint goed aan de wedstrijd en na een paar minuten is daar al een 1 op 1 kans voor Nordin met de keeper van Meerburg, die helaas niet goed genoeg in wordt geschoten voor een doelpunt. De eerste minuten van de wedstrijd zijn goed, maar in de 14e minuut is daar plots Meerburg die de 1-0 maakt en dat mag wel als een verrassing genoemd worden. ARC moet scherper verder en op jacht naar de gelijkmaker, die gelijkmaker komt er al snel. Het is Boyd in de 17e minuut die door een foutje in de opbouw van Meerburg keurig binnenschiet in het linker zijnetje en zo staat het al weer 1-1. De eerste helft blijft een beetje hetzelfde beeld als het begin van de wedstrijd. ARC is voortdurend aan de bal en op zoek naar het gaatje maar het blijkt nog behoorlijk lastig om door de defensie van Meerburg te komen. Er zijn nog wel een paar voorzetten van de zijkant, maar tot echt gevaarlijke kansen komen er niet meer in de 1e helft.
In de 2e helft begint ARC wat beter te spelen en de kansen beginnen te komen, het is Silvester die in de 55e minuut de bal knap terug legt op Nordin, die met een droge volley de bal mooi in het hoekje schiet en maakt zo zijn gemiste kans in de eerste helft weer goed en is daar duidelijk blij mee. Als de laatste fase van de wedstrijd aanbreekt wordt de ondertussen ingebrachte Bart in de 71e minuut in de 16 getackeld en de bal gaat op de stip. Milan legt aan voor de strafschop en schiet hem niet al te overtuigend toch de goal in. Het staat 1-3 en de wedstrijd lijkt beslist. 10 Minuten later is het Mo die met een mooie dieptepass op Milan een 1 op 1 met de keeper creëert. Milan schiet de bal vanaf de zijkant knap in de kruising en maakt zo zijn 2e goal van de wedstrijd. ARC speelt de wedstrijd verder rustig uit en wint uiteindelijk met 1-4 van Meerburg O19-1 en kan hierdoor verder in het bekeravontuur Zaterdag begint dan eindelijk de competitie. Op het hoofdveld van onze thuisbasis Zegersloot treedt O19-1 dan om 14.30 uur aan tegen Jodan Boys.