3 - 1

ARC JO19-1

Groep 1 10

7 september 2019 14:00

Op zaterdagmiddag 14.00 uur stond op sportpark Nieuw Hanenburg de wedstrijd Quick-ARC op het programma. Beide teams hadden de eerste wedstrijd gewonnen. Nu stonden er toch de twee favoriete teams om door te gaan naar de volgende ronde tegenover elkaar. De opstelling van ARC: van achter naar voren Winston, Kevin, Mo, Pascal, Silvester, Wessel, Milan, Joshua, Jay, Boyd, Bas. Dan naar de wedstrijd die ARC goed begon met in de eerste minuut al een grote kans. Joshua die Jay de diepte in stuurde en met een lage strakke voorzet Bas de Haan bereikte maar die helaas de bal niet achter de keeper kon schieten in het net. Quick kwam later eruit via de linker kant waar Mo op de handrem drukte en de speler van Quick onderuit haalde. Dat kostte Mo een gele kaart. Niet veel later brak Quick eruit via de rechter flank waar de rechtsbuiten een strakke lage voorzet gaf en zo de nummer 10 van Quick bereikte die z’n voet er alleen tegen aan hoefde te zetten en zo de 1-0 er van maakte. Verder in de eerste helft had vooral Quick het betere van het spel. Ze wonnen veel duels en creëerde wat grote kansen, Maar paal en lat stonden een ruimere voorsprong in de weg.  Zo af en toe brak ARC ook gevaarlijk uit en hadden goede mogelijkheden om te scoren maar zover kwam het niet in de eerste helft omdat het vizier niet al te scherp stond.
De tweede helft werd er door ARC gewisseld en kwam Enock erin voor Pascal. Rond de 60e  minuut kwam ARC op gelijke hoogte via een voorzet van Boyd die terecht kwam bij Milan die de bal knap uit de lucht controleert met z’n voet en zo de bal bij Mohammed krijgt die de bal erin glijdt en zo de stand weer op 1-1 brengt. Maar nog geen vijf minuten later bij een hoekschop van Quick die terecht komt bij de nummer 9 van Quick die hem knap achter Winston in de goal legt en de 2-1 op het scorebord brengt. Weer 10 minuten later bij een ingooi voor Quick die terecht komt op de rand 16 bij een speler van Quick die een poging waagt op goal en hiermee Winston verrast en zo de stand op 3-1 voor Quick bracht. En dat was ook tevens de eindstand. 3-1 Winst voor Quick.  Conclusie is; nog aardig wat punten om te verbeteren. Koelbloedigheid bij het benutten van kansen zal deze week zeker de op de trainingen aandacht krijgen. Zaterdag 14 september is de derde bekerronde uit tegen Meerburg. Alleen winst telt as. zaterdag. Wij gaan dan ook vol zelfvertrouwen richting Meerburg uit Zoeterwoude Rijndijk. De aanvang staat gepland om 11.45 uur.
Dinsdagavond 10 september a.s. oefent O19-1 eerst nog uit bij het Schiedamse Kethel Spaland, dat uitkomt in de 3eKlasse D zaterdag.  Deze wedstrijd begint om 20.00 uur