2 - 1

Nieuwkoop JO19-1

1e klasse 2

28 september 2019 12:15

Na het gelijke spel vorige week tegen Floreant JO19-1 stond vandaag de tweede competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was Nieuwkoop JO19-1, die we in de afgelopen jaren al een aantal keren zijn tegengekomen. De opdracht vooraf was duidelijk: er moesten 3 punten gehaald worden om niet nu al de aansluiting bovenin te verliezen.

ARC begon redelijk goed aan de wedstrijd. Dit leidde na ongeveer 10 minuten al tot de openingstreffer. Een foutje in de opbouw bij Nieuwkoop achterin werd genadeloos afgestraft. Op aangeven van Jasper omspeelde Yilmaz de keeper en zo stond de 1-0 op het scorebord. Daarna volgde een moeilijke fase met goed positiespel van Nieuwkoop. Tot echte 100% kansen leidde dit veldoverwicht niet en ARC meldde zich aan de andere kant ook weer gevaarlijk voor het doel van Nieuwkoop. Een schot van Jasper ging net voorlangs en na een prachtige aanval door de as viel ook een schot van Cedric net langs de verkeerde kant van de paal. Dan vijf minuten voor rust. De scheidsrechter gaf een makkelijk gegeven strafschop aan Nieuwkoop na een vermeende overtreding binnen de 16. De penalty werd benut en zo gingen we rusten met een 1-1 stand.

In de rust werd besloten om een iets ander systeem te gaan spelen om zo iets meer grip te krijgen op de snel bewegende middenvelders. Dit lukte aardig en er werden eigenlijk geen grote kansen weggegeven, maar zelf kon ARC ook niet echt gevaar stichten voor de goal van Nieuwkoop. Het hele team gaf alles en het was wachten op die ene kans voor ARC. En die kwam er. Jasper bereikte met een schitterende bal Max die de bal goed meenam en de keeper kansloos liet. Ratatata!, Koekoek!  2-1! Qua veldspel misschien een beetje tegen de verhouding in, maar op basis van strijdlust van het team dik verdiend. Op een paar afstandsschoten na kwamen we eigenlijk niet meer in de problemen en zo konden de eerste 3 punten in de competitie gevierd worden.

Volgende week spelen we opnieuw om 12:15 thuis. Dan is Alphen JO19-1 de volgende tegenstander op Zegersloot. Tot volgende week!