1e klasse 5

12 oktober 2019 11:15

Onbekend

Dat was niet best wat ARC op een druilige middag in Waddinxveen aan de toeschouwers voorschotelde.
Al na vijftien minuten voetballen stond er een 3-0 voorsprong voor Be Fair. Behoorlijk geklungel in de verdediging van ARC was daar de oorzaak van. Tegenstanders werden aan de verkeerde kant gedekt, druk zetten kan alleen als iedereen daaraan meedoet en uit je positie spelen is op dit niveau dodelijk.
De term gatenkaas viel veelvuldig langs de kant en iedereen verbaasde zich over het mindere spel van ARC in die beginfase.
De ploeg heeft in de bekerwedstrijden bewezen goed te kunnen voetballen, maar het komt er in de competitie (nog) niet uit.
Toch kwam ARC een beetje meer in de wedstrijd. Enerzijds omdat de tegenstander gas terug nam, maar ook omdat ARC langzaam aan ook een beetje aan voetballen toekwam. Het leek helemaal weer een wedstrijd te gaan worden toen Bradley binnen de zestienmeter werd gevloerd en Beau de gegeven penalty in twee keer achter de keeper plaatste.
Dat betekende 3-1 en zelfs leek ARC nog dichterbij te komen, maar de kopbal van Thomas uit een vrije trap van Beau, werd gered door de sluitpost van Be Fair.
Aan de andere kant van het veld toonde de thuisploeg zich een stuk slagvaardiger want uit een enkele uitval werd de 4-1 achter Jelte geschoten. Beau bracht echter voor de rust de spanning in de wedstrijd een beetje terug door een vrijetrap snoeihard tegen de touwen te knallen.

Na de pauze, met wat aanpassingen in de opstelling werd het er echter niet beter op. Zonder dat ARC nog maar even in de wedstrijd kwam scoorde Be Fair nog tweemaal zodat de uitslag een dikke 6-2 nederlaag werd.
Volgende week geen competitiewedstrijd maar een vervolg in het bekertoernooi met een wedstrijd tegen Hazerswoudse Boys. Een uitstekende mogelijkheid voor revanche op jezelf?