ARC MO11-1

1e klasse 1

12 oktober 2019 8:30

Onbekend

Vandaag was het D-day voor onze meiden, deze wedstrijd stond ook bij menig ouder al een tijdje rood omcirkeld in de agenda, de kraker tussen de nummer 1 en 2 van de competitie! Beide teams hadden tot op vandaag een 100% scoren wat winnen betreft, we waren dus gewaarschuwd! Het was vroeg opstaan voor iedereen en in kolonne werd er naar Nieuw Zuid gereden.

Bij het betreden van het veld, zag je de spanning op de gezichten van de meiden en ook de coaches zaten vol adrenaline. Toen er werd afgetrapt gingen de meiden van Quick Boys er meteen vol in en waren onze meiden in eerste instantie een beetje verrast door het fysieke spel van de Katwijkers. Naarmate de minuten verstreken kwamen ze meer in hun spel en werd de tegenstander teruggedrongen op hun eigen helft. Tot echte doelpogingen kwam het nog niet, maar de controle was er. Toch was het Quick Boys die uit het niets 1-0 maakte. Dat was voor onze meiden het moment om er nog een tandje bij te doen en een aantal minuten later is het alweer 1-1, door een mooi afstandsschot van Beau. Bij de volgende aanval is het Lara die met een paar mooie passeerbewegingen de bal op haar slof neemt en schitterend in de kruising schiet…. 1-2!

Beide teams geven de rest van de eerste helft heel weinig weg, maar ARC heeft toch echt wel het betere van het spel. Nikki heeft relatief weinig te doen en de defensie met Day, Fenna, Evi Vergeer en Jaili geven de blauw witten geen gelegenheid om tot een fatsoenlijke aanval te komen. Het is echt een gevecht tussen de fysiek spelende tegenstander en het meer voetballende en goed gepositioneerde spel van ARC.

Tijdens de rust, word onze meiden nog even de laatste aanwijzingen meegegeven voordat zij het veld weer betreden. Na enkele minuten is daar de al bevrijdende 1-3…. Het is Beau die met een splijtende pass door het midden, Evi Zwart vrij ziet staan. Die blijft koel en zet de keeper op het verkeerde been. Dit is ook het moment dat de tegenstander toch een tik krijgt te verwerken, want nog geen 5 minuten later kan de keepster van Quick Boys de bal weer uit haar doel vissen door alweer Evi Zwart. Je ziet nu ook dat het fysieke spel van de tegenstander hun tol gaat eisen bij de Katwijkers, want de druk van ARC word alleen maar groter en je ziet dat de meiden van Quick Boys het tempo van ARC niet meer bij kunnen bijbenen. Na een aantal “ bijna” doelpunten van onder ander Lara, Beau en Fiene, is het Naomi, die na mooi aangeven van Lara vanaf de zijkant, de bal op haar borst stil legt en met een droge knal de 1-5 in schiet. Het slotakkoord is ook alweer voor onze meiden, wanneer
Beau de bal krijgt en niet lang nadenkt maar hard achter de keeper schiet 1-6!

De wedstijd is nu wel gespeeld en onze meiden spelen deze dan ook heel professioneel uit.
Na afloop geen patat, maar heerlijke tosti’s en een drankje naar keuze, aangeboden door de heren Kusgul en Petersen!

uitslag:1-6 (1-2) 1x Lara, 1x Naomi, 2x Beau, 2x Evi Zwart
spelers: Fenna Voskuilen, Naomi Vreeburg, Beau Petersen, Day van der Pijl, Lara Kusgul, Jaili Dchiri, Nikki Groenendijk, Fiene van Lammeren, Evi Vergeer en Evi Zwart.