1 - 4

ARC JO19-2

24 augustus 2019 14:30

Onbekend

24 Augustus 2019! De dag dat we weer een gloednieuw seizoen starten. Iedereen is terug van vakantie en we zijn weerklaar om lekker te voetballen. Sommige jongens hebben in de vakantie ook lekker gevoetbald en andere jongens met hun luie reet in de zon gelegen. Een ding is zeker, iedereen heeft er weer zin in! En vandaag staat er een lekkere oefenwedstrijd op het schema tegen Duno JO19-1.

Zoals elk jaar opent teamleider Gert-Jan samen met trainer Frans het seizoen door middel van een gezamenlijk gesprek met de spelers en de ouders. Bij deze opening vertellen Gert-Jan en Frans via wat de communicatie gaat, wie er gaan vlaggen, welke dagen en tijden we trainen en nog een paar kleine persoonlijke gegevens noteren/checken. Er waren niet zoveel ouders deze keer, want ja iedereen kende het verhaal eigenlijk wel… de enige voor wie dit nieuw was waren voor Max en Menno. Dat is eigenlijk het enige grote verschil dit jaar, we hebben twee nieuwe spelers. We hebben helaas afscheid moeten nemen van Thijs en Ruben, maar we hebben twee hele goeie vervangers ervoor terug gekregen, Max en Menno. Ook een verandering van dit seizoen was dat Gert-Jan en Frans het leuk vonden om elke week een wedstrijdverslag op de site te zetten gemaakt door… jawel onze eigen teamspelers! En als eerste op de lijst voor deze wedstrijd stond Cedric op de lijst.

Om 12.50 vertrokken we richting Den Haag voor onze eerste wedstrijd van het seizoen. Het was een snik hete dag! De temperatuur was opgelopen tot zo’n 29 graden. Gelukkig mochten wij op een lekker kunstgrasmatje spelen waardoor het sowieso 5 graden warmer was. Door deze hitte mochten we wel lekker in ons shirtje met korte mouwen spelen. In overleg werd er besloten om 3 helften te spelen van 25 minuten, zodat we dan ook gelijk een beetje konden drinken, we speelde daardoor wel een kwartier minder.

De startende 11 was als volgt: Timo op doel, Menno rechtsachter, Pim en Sem centraal, Jordy linksachter. Op het middenveld Mats, Cedric en Michael en voorin Pedro, Yilmaz en Mitchell.      Vanaf het begin merkte je al wel meteen dat we beter waren dan Duno, aangezien we veel balbezit hadden en vooral op hun helft speelden. Het was eerst nog een beetje wennen en iedereen moest nog een beetje balgevoel opdoen, maar in de loop van de wedstrijd was dat wel weer terug. We waren de hele tijd in de aanval en haalde daar ook meerdere kleine kansjes uit. Die kansjes zorgden onder andere ook voor meerdere corners. Cedric nam halverwege de 1e helft een corner vanaf rechts en zag er bewegende Yilmaz lopen richting de 5 meter lijn en gaf hem zo voor dat Yilmaz de bal in een keer in het doel kon tikken, 0-1 ARC! Duno kwam steeds vaker in de aanval en niet heel kort na de 0-1 werd er op het middenveld bij de zijlijn een overtreding gemaakt door ARC, vrije trap Duno! Veel mensen op de 16 meter lijn op de helft van ARC. De vrijetrap werd richting de tweede paal gegeven en er werd even niet goed opgelet en een speler van Duno wist de bal nog net langs Timo te tikken 1-1! Maar zoals altijd zijn wij niet gediend van een tegendoelpunt! We wisten weer het balbezit goed vast te houden en meerdere aanvallen op te zetten, ook aan het einde van de eerste helft wisten we een corner te pakken vanuit een doelpoging, deze keer aan de linkerkant. Cedric stond weer achter de bal om de corner te nemen en hij zag bij de tweede paal Pedro met zwaaiende armen te vragen om de bal. Cedric nam de corner en wist Pedro te bereiken. Pedro die zowat op de achterlijn stond wist de bal vol op de wreef in het dak van het doel te schieten! 1-2 ARC! Niet veel later floot de scheidsrechter af voor het eerste rustmoment, de team zochten de schaduw op en je zag de spelers zo snel mogelijk een bidon pakken om wat te drinken.

Frans gaf aan wat er verbeterd moest worden en waar we allemaal op moesten letten. De volgende jongens kwamen in het veld: Danny ging centraal achterin spelen op de plek van Pim, en positie waar Danny normaal gesproken niet speelde. Wessel kwam erin voor Mats op het middenveld en Max ging voorin staan op de plek van Mitchell. De tweede helft voetbalde we veel beter, maar wisten geen kansen te benutten, wel een aantal schoten op doel maar geen doelpunten. Duno wist in de tweede helft geen grote kansen te creëren. Eind tweede helft merkte je al een klein beetje dat de conditie getest werd, gelukkig hadden wij in tegenstelling tot Duno wel al getraind en conditietrainingen gedaan. En daar hebben we in de derde helft erg goed gebruik van gemaakt. Tijdens de rust waren we niet tevreden over de stand aangezien we veel beter waren maar wel nog maar met 1 doelpunt verschil voor stonden. Timo zei nog voordat we weer klaar gingen staan “Ik wil minstens 4 doelpunten deze wedstrijd boys!’’ En tja als iemand in het team zoiets wil gaan we er natuurlijk met z’n allen alles aan doen om dat ook te geven.

In de derde helft ging Pim op de plek van Sem staan centraal achterin, Mats weer op het middenveld en Wessel schoof door naar de plek van Jordy links achterin en Mitchell op de plek van Pedro voorin. De derde helft maakte we goed gebruik van het feit dat onze conditie beter was dan die van Duno. We zette hoog druk en probeerde snelle aanvallen op te zetten. Het spel werd goed verplaatst van links naar rechts  waardoor er meer ruimte werd gecreëerd. Door het hoge druk zetten werd de bal goed afgepakt en zo kreeg Yilmaz de bal aan de rechterkant van het veld. Hij hield overzicht en zag dat Max bij de tweede paal vrij stond en gaf de bal voor. Max wist inlopend de bal met zijn linker been in het doel te tikken, 1-3! Na die 3-1 was de wedstrijd al gespeeld. Duno wist geen kansen te creëren en wij waren bijna de hele tijd in de aanval. Cedric kreeg nog een hele grote 1 op 1 kans met de keeper, maar de keeper bleef goed wachten. Cedric schoot helaas tegen de voet van de keeper aan. Gelukkig voor hem was hij niet de enige, want niet heel veel later kreeg Mitchell ook een hele grote kans na een goeie pass van Max richting de 5 meter. Met veel pech tikte Mitchell de bal naast het doel. Ze moesten er duidelijk allebei nog steeds inkomen… Gelukkig kreeg Mitchell nog een tweede poging, na een goeie steekpass van Wessel, Mitchell was sneller dan zijn tegenstander en wist zichzelf in een 1 op 1 situatie te brengen met de keeper en tikte de bal koelbloedig langs de keeper 1-4! Vanwege de hitte merkte je dat beide teams vermoeid raakten en er werden ook veel minder kansen en grote aanvallen gecreëerd.

Het was een erg warme en toch wel vermoeiende wedstrijd, maar wel een lekkere opwarming voor weer een mooi seizoen! Prima overwinning en mogen er nog vele volgen!