0 - 5

ARC JO19-2

1e klasse 2

16 november 2019 13:00

Zaterdag 16 november speelde ARC JO19-2 uit tegen VEP JO19-1 in Woerden. De wedstrijd ging om 13:30 uur van start met de volgende elf basisspelers: Timo; Danny, Sem, Pim, Jordy; Michael, Jasper, Mats; Mitchell, Yilmaz, Max. De wisselspelers waren de eerste helft: Cedric, Pedro en Menno. Afwezig Wessel wegens studie.

ARC begon de wedstrijd erg sterk en dit leidde daarom tot een vroege treffer. In de 3e minuut was het al raak voor ARC, Max scoorde op aangeven van Yilmaz de 0-1. Na deze goal gaf ARC VEP nog minder ruimte en door een onderschepping op het middenveld kwam de  0-2 tot stand. In de 4e minuut was het een speler van VEP die zijn eigen doelman passeerde op de voorzet van Mitchell. VEP wist het op dat moment niet meer ze verloren elk duel. Vanuit achter gaf Sem een lange bal op Mitchell. De bal leek net niet goed maar doordat de linksback van VEP de bal te zacht naar de keeper kopte kon Mitchell er tussen komen en eenvoudig afronden. Het was de 7e minuut en ARC stond al 0-3 voor. Na deze goal nam ARC wat gas terug. VEP had een grote kans maar die schoot de centrale verdediger naast. ARC bleef hierna goed combineren en zo kwam er een mooie opening op Jasper. Die gaf een mooie voorzet op Yilmaz en hij schoot de bal koelbloedig binnen. In de 37e minuut stond het 0-4 voor ARC en dit was tevens de ruststand.

In de rust werden Michael en Danny vervangen door Cedric en Menno. De tweede helft begon weer goed voor ARC. Mats gaf vanaf de zijlijn een goede voorzet op Max. Hij nam de bal aan en scoorde. In de 49e minuut stond het 0-5 voor ARC. Na deze goal ging het tempo in de wedstrijd omlaag. ARC domineerde nog steeds maar wist uit de vele niet meer te scoren. In  de 75e minuut kwam Pedro er in voor Max.

Het was een verdiende overwinning voor ARC en hierdoor blijft ARC de koploper in de competitie. Volgende week wordt gespeeld tegen Haastrecht JO19-1 en zal weer worden gestreden voor de 3 punten!