3 - 1

ESTO JO19-1

1e klasse 2

9 november 2019 12:15

Zaterdag 9 november speelde ARC JO19-2 hun 7de competitiewedstrijd tegen ESTO JO19-1. De wedstrijd ging om 12.15 van start met de volgende elf basisspelers: Timo; Menno, Danny, Sem, Jordy; Michael, Cedric, Mats; Jasper, Yilmaz, Max. Voor de rest was iedereen aanwezig en stonden de overige wissel.

ESTO speelde erg op balbezit en ARC moest dus geconcentreerd verdedigen en hun kans afwachten. Maar na 13 minuten stuurde Cedric Max diep, die vervolgens de bal beheerst om de keeper heen schoot. Hierdoor kwam ARC al vrij vroeg op voorsprong. Daarna waren er een paar kansen voor ARC om hun voorsprong te verdubbelen, maar deze werden niet verzilverd. ESTO kwam daarentegen bijna tot geen kansen, waardoor we gingen rusten met een 1-0 voorsprong.

In de rust werden Danny, Mats en Yilmaz vervangen door Pim, Wessel en Mitchell. In de 52ste minuut kwam Pedro erin voor Max. Het eerste doelpunt van de tweede helft viel voor ARC in de 77ste minuut, doordat Jasper goed de achterlijn haalt en de bal strak teruglegt op Mitchell die daaruit scoort. Naast dat ARC de tweede helft weer goed het balbezit spelende ESTO kon tegenhouden, viel dan toch in de 84ste minuut de tegengoal waardoor ESTO weer terug in de wedstrijd kwam. Menno maakte in de 88ste minuut een einde aan alle onzekerheid door de 3-1 binnen te schieten na een rare aanval. Dit was ook de laatste goal van de wedstrijd, waardoor deze wedstrijd eindigt in een 3-1 zege voor ARC.

Al met al was het een gelijkwaardige wedstrijd waarin ARC in de eerste helft verzuimd om afstand te nemen. Daarnaast gaf ARC geen kansen weg, waardoor ESTO geen mogelijkheid had om de aansluitende treffer te maken. In de tweede helft moest Timo een paar keer ingrijpen zodat ESTO niet kon gelijkmaken. Daarnaast moest de keeper van ESTO ook een paar keer ingrijpen, waardoor ook ARC niet makkelijk kon scoren.