8 - 1

ARC JO15-2

1e klasse 5

30 november 2019 11:00

Er zijn van die voetbalwedstrijden waar geen eer aan valt te behalen. Dit fenomeen overkwam de JO15-2 afgelopen zaterdag tegen Esto JO15-1. De koploper uit Bodegraven bleek verschillende maatjes te sterk te zijn. Met Sven op doel en ook Gijs in de gelederen hadden de coaches van ARS een andere opstelling bedacht. Eigenlijk zonder buitenspelers begonnen de Alphenaren aan de klus tegen ESto. Weliswaar voor een deel noodgedwongen omdat Noah te geblesseerd was om te spelen, maar Bradley bleef tot de rust op de bank. Het maakte allemaal niet zoveel verschil. Esto, met spelers in het veld waarvan je de leeftijd hoger schatte dan maximaal veertien, pakte vanaf het beginsignaal het initiatief en liet dat in het vervolg van de wedstrijd niet meer los. Doelpunten konden niet uitblijven en die kwamen er ook. Al na tien minuten was de stand 3-0 en ARC was geheel rijp voor de sloop en iedereen verwachtte de dubbele cijfers. Toch werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd bij een stand van 3-0 uitgerekend door ARC gemaakt. Of Dian nu een voorzet wilde geven of dat hij gericht op het doel schoot is niet te achterhalen, maar de inzet verdween in de uiterste hoek van het Esto doel. Het tekent de instelling van de Bodegraafse spelers die hun keeper behoorlijk uitscholden omdat zij blijkbaar vonden dat de bal houdbaar was. Volgens mij ga je zo niet met elkaar om, maar de coaches van Esto zullen het ongetwijfeld hebben gehoord maar grepen niet in.

In de tweede helft, die bereikt werd met een 5-1 stand, ging ARC 4-4-2 spelen en dat leek de eerste tien minuten een goede greep. ARC deed wat meer mee aan de wedstrijd en sommige duels werden, op basis van inzet, gewonnen. Helaas duurde deze dadendrang niet lang en de wedstrijd werd uiteindelijk met een 8-1 nederlaag afgesloten. Een pittige nederlaag dus en slecht voor het toch al zo broze zelfvertrouwen. Toch kan het geen kwaad te erkennen dat deze keer de tegenstander veel te sterk was. Dat neemt niet weg dat ARC veel beter kan voetballen dat nu tegen Esto. Een goed moment om dat te laten zien is aanstaande zaterdag als de hekkensluiter Rohda 76 op bezoek komt. Een prima gelegenheid om punten te pakken!

Door: Loek Venker