3 - 0

Woerden JO19-1

Groep 1 18

19 oktober 2019 14:30

Na 4 wedstrijden in de competitie verlegde de O19-1 zijn focus nu naar de beker. Er moest namelijk gewonnen worden van Hoofdklasser SC Woerden O19-1. De hoofdklasser staat in de competitie op de derde plaats. Eerder op de dag was het bekeravontuur voor ARC O17-1 voorbij. Teleurstellend werd er verloren tegen eveneens een hoofdklasser, sc Poortugaal. Dus meer dan genoeg redenen voor ARC O19-1 om scherp aan de wedstrijd te beginnen en deze taaie tegenstander zeker niet te onderschatten.
Door de afwezigheid van Mohammed en Pascal werd er door de trainers besloten om Moreno, die dit jaar vooral op het middenveld heeft gespeeld, centraal achterin te laten spelen naast Enock. Na 5 minuten ging Bart Schuurman met 2 verdedigers hijgend in zijn nek op volle snelheid richting goal, Bart wist koel te blijven en ronde de kans prima af. Het niveau verschil was duidelijk te zien. ARC kreeg in de eerste helft voldoende kansen om de voorsprong te vergroten echter zonder succes. SC Woerden is in de eerste helft niet vaak dreigend geweest. Het balbezit was ook niet gelijk verdeeld ARC had vooral de bal en als de bal werd verloren zat er snel een speler bovenop of de Woerdenaren kozen voor een lange bal. Desondanks de aantal goede kansen op een goal ging ARC met een magere 1-0 voorsprong de rust in.
Zonder wijzigingen begon ARC aan de tweede helft. De spelers van SC Woerden kwamen gebrand de kleedkamer uit om de 1-0 om te buigen, maar al na 5 minuten schoot Milan Kuyper na een mooie aanname de bal binnen via de paal de 2-0 binnen. De hoop die de tegenstander nog had werd na deze goal een stuk minder en het was voor ARC taak om de wedstrijd rustig uit te spelen. In de 55 minuut kwam Boyd in het veld voor Bas. En een aantal minuten later wisselde Dennis Tijssen Bart voor Ayoub. Na een korte woordenwisseling van Milan met de scheidsrechter kreeg de doelpuntenmaker een gele kaart. Milan werd later in de wedstrijd gewisseld voor Joey die de hele week ziek is geweest. In de 82e minuut wist Ayoub het net te vinden door de bal mooi in de verre hoek te schieten en zo de stand op 3-0 bracht. ARC speelde het duel verder rustig uit zonder al te veel problemen. Na het affluiten van de scheidsrechter is ARC O19-1 weer een ronde verder in de beker. Een verdiende overwinning, maar de koelbloedigheid om tot scoren te komen uit de ontstane kansen moet nog veel beter. De volgende competitiewedstrijd van ARC is zaterdag 26 oktober op Zegersloot. Tegenstander is dan FC Dordrecht O19-1, de nummer 4 op de ranglijst met de meeste doelpunten vóór. Een wedstrijd om naar uit te kijken dus. De aftrap op veld 2 is om 14.30 uur.