2 - 2

Hazerswoudse Boys JO15-1

Groep 2 02

16 oktober 2019 18:30

Woensdagavond heeft de JO15-2 een geweldige prestatie geleverd door het sterke Hazerswoudse Boys uit de beker te kegelen. De manier waarop dwong respect af bij vriend en vijand.

Vooraf waren de voortekenen niet geweldig. De regen geselde het tweede veld en een paar dagen eerder speelde de JO15-2 in Waddinxveen een van zijn slechtste wedstrijden, ook in hondenweer. Ditmaal was alles anders. De spelers hadden zich de kritiek over de prestaties van de afgelopen weken duidelijk aangetrokken en de ploeg ging vanaf het beginsignaal fanatiek aan het duel beginnen. Hazerswoudse Boys, met twee ex ARC leden in de ploeg, verschool zich ook niet en daarom ontstond er een stevig duel tussen twee ploegen die beslist niet van elkaar wilden verliezen. In de eerste tien minuten kwamen er geen kansen voor de doelen. Dat veranderde in de twaalfde minuut toen het inspelen van achteraf bij ARC mislukte en een van de aanvallers van de bezoekers met een slimme boogbal Jelte kansloos liet: 0-1. Het tekende echter de instelling van de ploeg van trainer Yachia Rachaoui door niet bij de pakken te gaan neerzitten, maar met nog meer ijver en strijdlust in de aanval te trekken. Na kansen voor Brent en Nabil was het uiteindelijk Beau die wederom liet zien over een fantastisch schot te beschikken. Uit de vrije trap die hij mocht nemen vloog de bal hoog in het doel. De Hazerswoudse keeper zal wellicht iets voorbij hebben horen komen, maar echt reageren kon hij niet: 1-1.

Dat betekende ook de ruststand en de doorweekte spelers konden even naar binnen, evenals de toeschouwers.
De tweede helft liet eigenlijk hetzelfde beeld zien. Veel duels, veel passes van achteruit en in de wetenschap dat er in dit bekerduel een winnaar moest komen, werd het ook steeds spannender. Vijf minuten voor tijd leek ARC het duel te beslissen. Een fantastische voorzet van Robin kwam precies op het hoofd van Bradley die slim voor zijn directe tegenstander kwam en de keeper kansloos liet: 2-1. Hazerswoudse Boys gaf niet op en ging achterin een tegen een spelen en dat had succes. Twee minuten voor het eindsignaal kreeg ARC de bal achterin niet weg en het speeltuig werd uiteindelijk achter Jelte geschoten: 2-2. Vrij snel daarop maakte de scheidsrechter een eind aan de reguliere wedstrijd, maar omdat het hier een bekerwedstrijd betrof moest er een winnaar komen. Bij de jeugd komt er in dit soort gevallen geen verlenging, maar moesten er meteen penalty’s genomen worden.

Bij ARC schoten Thomas D, Adil, Robin, Bradley en Beau de penalty onberispelijk in, maar omdat ook Hazerswoudse boys er vier in knalde kwam het allemaal neer op de laatste strafschop van de bezoekers. Keeper tegenover keeper en met een katachtige reactie pakte Jelte deze laatste bal zodat deze serie met 5-4 werd gewonnen.

De JO15-2 dus naar de volgende ronde, dat is al leuk, maar vooral het zelfvertrouwen zal flink zijn toegenomen. Zo spelen is een lust voor het oog! Complimenten voor de hele ploeg!