2 - 6

ARC JO11-1

Hoofdklasse 09

2 november 2019 8:30

Vandaag speelt ARC JO11-1 het eerste duel in de najaarscompetitie. Het zes teams tellende KNVB bekertoernooi voorafgaande aan de competitie wordt twee weken geleden afgesloten met een uitstekende 2e plek. De aansluitende oefenperiode is tevens succesvol met een ruime winst in Wassenaar en een prachtige bronzen plak bij het JO11-1 herfsttoernooi van buurman Alphense Boys. De competitie indeling in de hoofdklasse ziet er vooralsnog goed uit. De deelnemende teams zijn eerder tegenstander geweest van de Alphense pupillen. Deze duels worden winnend afgesloten. Veel perspectief voor een hoge eindklassering of wellicht een kampioenschap? De tegenstander van vandaag is ESTO JO11-1 uit Bodegraven.

wedstrijdselectie:
Milan, Rayan, Daan, Joep, Youssef, Frenk Beau, Maik, Justin en Kyan.

1e helft
De tegenstander van vandaag is eerder sparringpartner geweest van ARC. Vorige maand werd door de Alphense pupillen in het bekertoernooi met 3-6 gewonnen. Een terechte maar wel moeizame overwinning. ARC weet wat het te wachten staat en is dus goed voorbereid. De roodzwarten starten sterk. Dit resulteert in de 0-1. Doelpuntenmaker is Youssef 'Ziyech'. ARC heeft veel balbezit en creëert kans op kans. In de counter èn door een onoplettendheid maakt ESTO de gelijkmaker 1-1. ARC schrikt niet en blijft druk zetten. Laatste man Daan heeft vandaag zijn defensie uitstekend op orde. De kopsterke libero neemt bij een corner positie voor het vijandelijke doel. Hij kopt de corner rakelings over. Dan een hilarisch moment. Een schot van de ARC spits spat uiteen op de paal. In de rebound scoort midmid Rayan alert met een beetje hulp van de voet van een ESTO verdediger de 1-2. Dan volgt de time-out.

Time-out
ARC domineert de wedstrijd. Het spel bevindt zich voornamelijk op de helft van ESTO. Bij vlagen spelen de Alphenaren briljant. Aanvallen over 3 en 4 schijven met één keer raken. De bekende 'driehoekjes'. Aanvallen uit het boekje en werkelijk genieten geblazen voor de meegereisde trouwe supporters aanhang en de trainersstaf. Een weergaloze actie en dito schot van technicus Maik spat uiteen op de kruising. Twee minuten later is het wel raak. Spits en vandaag tevens aanvoerder Frenk scoort de 1-3. ARC speelt in deze fase de pannen van het dak. Weergaloos. Schoten op het doel gaan rakelings over, naast of belanden op de paal. Vlak voor het rustsignaal volgt er een flipperkast moment in het ESTO doelgebied. In de kluts valt via de voet van Frenk, de bal binnen. 1-4 en Rust.

2e helft
De tweede helft is ARC nog steeds de bovenliggende partij. ESTO blijft strijden en maakt het de Alphense defensie met messcherpe counters lastig. Linksback Kyan speelt een puike pot voetbal en maakt goed gebruik van zijn snelheid en behendigheid. Hiermee is hij veelal zijn tegenstander te snel af. De voortzetting is uitstekend met veel messcherpe pases langs de lijn of diep op 'linksmid' Justin. Deze zorgen voor veel gevaar en zijn een genot om te zien. De kleine vaardige linkermiddenvelder Justin is in vorm vandaag, dolt de ESTO verdediging keer op keer en zet fraai de ARC aanval tot driemaal toe vrij voor de keeper. Helaas zorgen pech in de afronding ervoor dat ARC niet de dubbele cijfers haalt. Vlak voor de time-out brengt de betrouwbare sluitpost Milan in een 1 tegen 1 situatie zeer belangrijk redding met de voet en veegt hiermee het sprankje hoop van ESTO van tafel. Als doelpuntenmachine Frenk de 1-5 afmaakt door uitstekend voorbereidend werk van het Alphense middenveld, is de wedstrijd 'klaar'.

Time-out
De laatste 15 minuten moet ARC de wedstrijd professioneel uitspelen maar ARC is nu wat onrustig en slordig. Veel ruimte tussen de linies en onnodig balverlies. Uitblinker Joep heeft zijn directe tegenstander in de houtgreep. De vorige editie van ESTO-ARC scoorde de linkerverdediger nog en hij heeft vandaag een enorme drang naar voren op jacht naar wederom een goal. Een snoeihard schoot gaat net voorlangs. Beau zorgt voor de kers op de taart. Hij beloont zijn prima spel met een prachtig doelpunt. 1-6. De Bodegraafse equipe pakt vlak voor het eindsignaal nog een doelpunt mee. De overwinning van ARC komt niet in gevaar.

Samenvatting:
ARC kan wederom terugkijken op een zeer goede wedstrijd en blijft maar winnen. Een terechte en ruime 2-6 winst. Bij vlagen spelen de Alphenaren briljant. Volle tevredenheid van de technische staf. De afspraken en tactiek die voorafgaande aan de wedstrijd worden gemaakt zijn ruim behaald. Mooi, aanvallend en aantrekkelijk voetbal. Defensief alles op orde. Dubbele cijfers was zeker een optie en terecht geweest vandaag. Een mooie vliegende start!!!