0 - 5

ARC JO11-1

Hoofdklasse 09

30 november 2019 10:15

Het seizoen 2019-2020 bestaat bij de JO11 pupillen uit een beker-competitie, najaarscompetitie vóór de winterstop en een (nieuwe) voorjaarscompetitie ná de winterstop. Vandaag speelt ARC in Roelofarendsveen een competitie duel tegen DOSR JO11-1. Bij winst of gelijkspel zijn de roodzwarten al niet meer in te halen en kampioen van de najaarscompetitie. De ongeslagen koploper in de hoofdklasse wint overtuigend met 0-5, speelt een prima wedstrijd en trekt de buit professioneel binnen.

Technische staf:
Stan Marx en Ron Jonker

Wedstrijdselectie:
Milan, Daan, Justin (1x), Kyan, Beau, Maik (2x), Joep, Frenk (1x), Rayan (1x) en Youssef

1E HELFT

Na een goede trainingsweek starten de Alphense JO11-1 pupillen ietwat opgelaten en voorzichtig aan de wedstrijd. Op het spel staat het kampioenschap dus de spanning is groot, zien ook de meegereisde trouwe supporters-aanhang. Ondanks dat DOSR de nummer laatst van de ranglijst is, is het in het begin aftasten en zoeken naar de 1e goal. Vlak voor de time-out scoort ARC de bevrijdende 0-1.

Time-uit

ARC heeft veel balbezit en is de bovenliggende partij. Er wordt rustig en gecontroleerd gespeeld. Defensief geven de roodzwarten weinig tot niets weg. Er wordt tevens goed druk gezet om de bal snel te veroveren. In balbezit bouwt ARC zoals afgesproken zorgvuldig op richting een aanval. Na enkele minuten schiet de ARC middenvelder hard en laag onder de DOSR keeper door 0-2. Vlak voor de rust volgt een snoeihard schot richting doel. Hij valt mooi binnen in de touwen 0-3. Dan is het rust.

2E HELFT

Het kampioenschap komt wel heel erg dichtbij. Vrolijke gezichten bij de ARC spelers, trainers en de fans. Alleen de spanning en druk kunnen voor de Alphense pupillen nog roet in het eten gooien. Samen met de technische staf worden afspraken gemaakt en een strijdplan gemaakt voor de tweede helft. De meegereisde harde kern houdt zekerheidshalve de feestartikelen nog even in de tas. ARC komt echter niet in de problemen. Het is bij vlagen genieten. Er wordt uitstekend overgespeeld, oog voor elkaar. Een echt collectief. Ook prachtige passeer acties en hoogstandjes komen er voorbij met als resultaat de 0-4. Dan time-out.

Time-out

De laatste vijftien minuten sluiten de Alphenaren af met prachtig voetbal. Uitstekende schoten belanden op de paal. Als al snel de 0-5 achter de DOSR keeper over de lijn valt, komen langzamerhand de spandoeken, champagne, toeters en speciaal voor deze wedstrijd gemaakte kampioens-shirts te voorschijn. Dan fluit de scheidsrechter af, gaan de mannen los en is het feest.... KAMPIOEN!!!

Samenvatting

ARC speelt na een voorzichtig begin een uitstekende wedstrijd. Dit individueel en ook als team. Een ruime verdiende overwinning met het kampioenschap als resultaat. Komende zaterdag zullen de jongens in de ARC Kantine worden gehuldigd. Komende weken volgen nog enkele mooie interessante oefenduels. Na de winterstop en kerstvakantie zal een nieuwe (voorjaars)competitie in wederom de hoofdklasse starten met nieuwe tegenstanders en ook nieuwe doelen en uitdagingen.....