Woubrugge JO11-1

Hoofdklasse 09

23 november 2019 10:15

Onbekend

Vandaag, zaterdag 23 november om 10.15 uur, speelt ARC JO11-1 thuis in Alphen aan den Rijn het competitie-duel tegen Woubrugge JO11-1. De groenwitten beschikken over een goede lichting en zijn geplaatst in de sterke hoofdklasse. Op papier en adelverplicht behoort ‘het grote ARC’ te winnen. Woubrugge biedt vandaag uitstekend tegenstand en maken het de koploper zeer lastig. De fans en neutrale toeschouwers kijken terug op een bizarre, knotsgekke maar ook zeer aantrekkelijke mooie wedstrijd. ARC wint het duel verdiend met 8-5.

wedstrijdselectie: Milan, Joep, Youssef, Maik (3 goals), Daan, Kyan, Frenk (3 goals), Justin, Rayan (1 goal) en Beau (1 goal).

1e HELFT

ARC start onder toeziend oog van trainers Stan Marx en Ron Jonker prima aan het thuisduel. Na vijf minuten ligt de bal al in de touwen. De ARC middenvelder kopt de bal uitstekend achter de sterke Woubrugge doelman 1-0. ARC creëert kans op kans. De paal en lat staan in de weg bij rijpe goede doelpogingen. Woubrugge scoort op gelukkig wijze de aansluitingstreffer-treffer 1-1. De ARC spits worstelt zich langs de Woubrugge defensie en schiet binnen 2-1. ARC moet verder uitlopen maar verzuimt het om te scoren en spelen tegen de afspraken in, onrustig en slordig. Woubrugge scoort de gelijkmaker 2-2. Kort hierna vliegt de 3-2 in de touwen.

Time-out

Dit 2e kwart is ARC ‘het kwijt’ en speelt tegen zichzelf. Onrustig, slordig en te gehaast. Woubrugge maakt goed gebruik van het slordige ARC spel met messcherpe uitstekende tegenaanvallen. Het wordt 3-3 en enkele minuten later komen de groenwitten zelfs op voorsprong. 3-4. Door het scoreverloop, het onrustige spel en het vele balverlies golft het spel op en neer. Bizarre spelmomenten in beider doel-gebieden zorgen voor veel spanning en vermaak. Rust!!

2e HELFT

In de rust krijgen de Alphenaren een donderspeech en wordt een nieuwe tactiek bepaald. Tevens worden er enkele omzettingen gedaan in de opstelling en nieuwe afspraken gemaakt. Deze blijken achteraf cruciaal. ARC toont wel zeer knap veerkracht, wilskracht en maakt kort na het startsignaal de gelijkmaker 4-4. Vlak vóór de time-out komen de roodzwarten op voorsprong. 5-4.

Time-out

Het laatste kwart is voor ARC. De groenwitten zijn leeg gespeeld en het wordt nu aan hun zijde ook slordig en onrustig. Ondanks dat Woubrugge nog wel de gelijkmaker maakt 5-5 en enkele kansen krijgt, domineren de Alphenaren nu het spel. Dit is ook terug te zien voor wat betreft de score. De Alphenaren laten zien dat zij de koploper zijn, vandaag de bovenliggende partij is met meer kwaliteit. Het wordt 6-5 vervolgens 7-5 en vlak voor tijd ook nog 8-5.

Samenvatting

ARC kijkt terug op één van zijn mindere wedstrijden en scoren als team nipt een kleine voldoende. De Alphenaren maken het zichzelf onnodig lastig door slordig en onrustig te spelen. Dit met name in de afronding en de eindpas. Door veerkracht, wilskracht te tonen en het in bezit zijn van meer kwaliteit dan de tegenstander trekken de Alphense pupillen de wedstrijd toch naar zich toe. Er wordt verdiend en ruim gewonnen. Spanning en ‘ door het oog van de naald’. ARC behoudt de koppositie en lopen prima op koers richting een goed eind klassement in de najaarscompetitie.