-

Nieuwkoop JO15-1

6 november 2019 19:00

Onbekend

ARC begon de wedstrijd met een paar basisspelers op de bank. Dit betekende nogal wat onwennigheid in het spel van de thuisploeg en Nieuwkoop profiteerde optimaal. Al i de derde minuut hadden de gasten moeten scoren nadat een van de aanvallers van Nieuwkoop al voorbij keeper Sven was, maar de bal toch nog naast wist te tikken. Drie minuten later was het wel raak voor Nieuwkoop toen het uitverdedigen van ARC faliekant mislukte:0-1.  ARC is gewend om van achteruit op te bouwen maar als de tegenstander druk zet, is dat niet altijd de goede oplossing. Nu werd het Nieuwkoop wel erg makkelijk gemaakt. Twee minuten later stond het al 0-2 door een verkeerde uittrap van Sven die vervolgens met een mooie lob werd gepasseerd: 0-2. Na deze tegengoal kwam ARC iets beter in het spel. Noah had een mogelijkheid maar schoot te vroeg op doel en Beau probeerde het tevergeefs van afstand, schoten waar de keeper van Nieuwkoop wel raad mee wist. Vlak voor de pauze kreeg Dian nog de beste kans voor de thuisploeg. Vanaf rechts kwam hij goed door en had voor eigen succes moeten gaan. Helaas koos Dian ervoor om een medespeler aan te spelen waardoor het gevaar van de aanval direct weg was.

In de tweede helft beleefden we de rentree van Roel, na wekenlang blessureleed. Fijn dat je er weer bij bent. Roel pakte zijn rol als rechtsachter meteen weer prima op!  Toch kon ook hij niet voorkomen dat Nieuwkoop verder uitliep naar 0-4 via een schot van grote afstand en een fraaie combinatie door het midden. Nadat ook de beide Thomassen en Bradley op het veld waren gekomen ontstond er opeens een totaal andere wedstrijd. Nu was er wel een aanspeelpunt voorin en daar werd goed gebruik van gemaakt. Al na tien minuten had deze speelwijze succes via Bradley die weer eens zijn tegenstander te snel af was en beheerst scoorde en even later werd het zelfs 2-4. Bradley gaf een voorzet vanaf links panklaar op het hoofd van Mats: 2-4. Nog was de koek niet op want ARC rook bloed. Zeker toen Bradley zijn tweede doelpunt maakte en zodoende de stand op 3-4 bracht. Verder kwam ARC niet, maar de tweede helft heeft laten zien dat deze ploeg weldegelijk goed kan voetballen. Vertrouwen in elkaar is hierbij erg belangrijk!

Een goede generale voor de competitiewedstrijd van aanstaande zaterdag. We gaan naar BSC in Benthuizen. Aanvang 10.00 uur