ARC JO19-1

Groep 1 04

14 december 2019 15:00

N. (Nadal) Jongeneel

Ronde verder in de Beker. De weersvoorspellingen kwamen uit deze middag. Het ging er onstuimig aan toe in Gouda. Weersinvloeden waar niemand vat op kan krijgen. ARC moest het deze middag door ziekmeldingen doen zonder Wessel en Joey. O17-1 speler Thimo de Kruyf die al eerder speelminuten had gemaakt in O19-1 versterkte deze middag de selectie. Het prachtige complex van Olympia was het decor voor deze bekerwedstrijd. Over de eerste helft moeten denk ik niet veel woorden vuil aan gemaakt worden. Het was er een om snel te vergeten. Al heel snel werd duidelijk dat ARC de betere ploeg was, maar doelpunten bleven echter uit. De schaarse momenten dat ARC voor de goal van Olympia kwam waardoor er kansen ontstonden wist men niet te verzilveren. De weersomstandigheden waren van dien aard dat combinaties bijna zelden goed konden worden uitgevoerd. Ayoub kreeg een kans maar scoorde helaas niet. Olympia probeerde van alles en kwam in de 30e minuut gevaarlijk voor het doel van Joe, maar de aanvaller schoot naast. De ruststand bleef dan ook 0-0. Met de forse wind in de rug begon de tweede helft voor ARC nu wel goed. Yassin werd ingebracht voor Bart. Boyd kreeg de bal goed aangespeeld op ca 20 meter van het doel en bedacht zich geen moment en noteerde in de 46e minuut de 0-1. Olympia was niet in staat om het ARC echt moeilijk te maken. Nordin incasseerde nog een gele kaart omdat hij iets te fors aan de noodrem trok. Niet veel later kreeg Milan een dot van een kans maar de Olympia doelman pareerde deze vakkundig. De combinaties begonnen nu veel beter te lopen. Pascal kwam na weken blessureleed in het veld voor Raikel. In de 69e minuut was het Ayoub die koelbloedig de 0-2 binnentikte. Ayoub werd na zijn doelpunt gewisseld voor Jay. Nordin werd gewisseld voor Joshua. Joshua hield zich aan zijn woord want op de bank had hij de trainer toegefluisterd dat hij zou gaan scoren als hij zou worden ingebracht. Hij scoorde beheerst in de in de 76e minuut de 0-3. Voor de laatste minuten van deze wedstrijd kreeg Thimo ook nog speelminuten. Hij kwam in het veld voor Silvester. Yassin had er duidelijk zin en in de slotminuten kreeg hij ook nog een prachtige kans om de 0-4 binnen te tikken maar de bal rolde helaas naast de verkeerde kant van de paal over de lijn. Niet veel later floot de scheidsrechter voor de laatste keer. ARC bereikte door deze overwinning de volgende bekerronde. Een prima afsluiting van dit jaar. Aansluitend hierop werd afgesloten met een wok-etentje aan de Zegerplas. En dan mogen we natuurlijk niet vergeten Gerard van Rijswijk heel hartelijk te bedanken omdat hij door de blessure van Jochem de honeurs als grensrechter op meer dan voortreffelijk wijze heeft waargenomen en ook nog zal blijven doen zolang het noodzakelijk is. Aanstaande dinsdagavond is er nog de laatste afsluitende training van dit jaar. Voor de maand Januari staan er oefenwedstrijden op het programma. Zaterdag 1 februari 2020 start dan weer de competitie tegen Jodan Boys. Rest mij nog om namens de gehele selectie en stafleden iedereen fijne feestdagen toe te wensen en dat het jaar 2020 zowel op sportief als ook in de privésfeer een prima jaar mag worden.