ARC JO19-1

-

VELO JO19-1

11 januari 2020 12:15

Het was nog even spannend of de eerste wedstrijd van 2020 doorgang kon vinden door de afkeuring van de grasvelden. Na goed en snel handelen van insiders binnen ARC werd besloten dat er uiteindelijk toch om 12:15 uur op veld 6 kon worden afgetrapt tegen de nummer 4 van de 3e divisie; Velo JO19-1 uit Wateringen. ARC vloog uit de startblokken. Bart werd weggestuurd in de diepte. De keeper van Velo komt daarbij uit zijn doel. Ogenschijnlijk werd de overtreding van de doelverdediger van Velo binnen de zestien gemaakt toen Bart er eenmaal langs was. De scheidsrechter besloot anders en voorzag ARC van een vrije trap die echter niets opleverde. De wind zou deze wedstrijd een grote rol spelen. ARC had er flink moeite mee en probeerde tevergeefs voetballend op te bouwen. Weinig beweging voor een volgende afspeelmogelijkheid en goed gecontroleerde druk van onze tegenstander veroorzaakte dan ook dat de bezoekers gevaarlijk werden in het eerste half uur. Veel kansen waren het niet die de solide verdediging van de rood zwarten tegen kregen maar als ze er kwamen dan waren ze gelijk gevaarlijk. Zo werd een voorzet van de zijkant in de 25e minuut bij de eerste paal op de lat gekopt. Helaas werd de rebound er wel in geschoten. 0-1 Voor Velo en op dat moment eigenlijk helemaal geen verrassende tussenstand. In de 36e minuut werd Joshua gevonden die diepgang zocht en vond. Hij kwam 1 tegen 1 te staan na een splijtende pass en had ook nog Yassin bij zich. Joshua besloot, te laat de bal richting Yassin te spelen aan zijn linkerkant. Buitenspel oordeelde de grensrechter van de tegenpartij. Goal afgekeurd waar eigenlijk de 1-1 op het denkbeeldige scorebord had moeten komen. We gaan rusten met 0-1 nog steeds op het scorebord want ook Boyd wist de sterke doelman van Velo tot 2x toe niet te verslaan.
Na flink wat wissels die plaats vonden in de rust en tactische aanwijzingen van trainers Dennis en Edo gaan de jongens vol goede moed de tweede helft in. Winston, Joshua, Nordin, Moreno, Silvester en Yassin mochten de tweede helft weer opdraven en de rest werd gewisseld met betrekking tot het wedstrijdritme vinden en iedereen kansen te geven om zich weer in de kijker te spelen. Dat laatste is goed gelukt. Een mooie rush van Joshua monde uit in een goed schot van buiten de zestien. De keeper van Velo kon de inzet nog net aantikken in de 54e minuut maar gelukkig was Yassin heel alert en maakte de gelijkmakende 1-1. Niet veel later was het Nordin met een geweldige actie op het middenveld met een pass, die als een warm mes in een pakje boter de verdediging van de bezoekers uit elkaar splijtte. Jay wist hier wel raad mee en tekende voor de verdiende 2-1 voorsprong in de 61e minuut. De tegenstander leek moe gestreden van het goede positiespel van de thuisspelende ploeg. Wessel zette goed druk na een doeltrap voor de tegenpartij. Hij veroverde de bal en wist dit cadeautje keurig uit te pakken. 3-1 in de 68e minuut. Niet veel later zag het er naar uit dat het 4-1 werd door Ayoub maar wederom werd het doelpunt afgekeurd na een beslissing van de grensrechter: buitenspel! Na het wisselen van Joshua kreeg Silvester de aanvoerdersband en het leek of hij hiervan vleugels kreeg. Een bevlogen rush aan de linkerkant en goed samenspel met o.a. Ayoub resulteerde alsnog in een 4-1 voorsprong. Ook Ayoub bekroonde zijn uitstekende invalbeurt met een doelpunt. In de 86e minuut wist hij na goed voorbereidend werk van Raikel de 5-1 op het scoreformulier te zetten. Tevens ook de eindstand van een goede pot voetbal van de aanstormende talenten die volgende week op bezoek gaan bij DEV 1 (4e klasse zaterdag) in Doorn. De aftrap op “Sportpark Tuilland” voor dit prachtige affiche is om 15:00 uur.
Opstelling: Winston, Silvester, Mo (Enock 46’), Kevin (Pascal 46’), Joey (Raikel 46’), Moreno, Nordin (Kevin 76’), Joshua (Wessel 61’), Bart (Jay 46’), Boyd (Ayoub 46’), Yassin (Bart 70’)