4 - 4

GSC ESDO JO11-1

Hoofdklasse 1

25 januari 2020 10:00

Zaterdag 25 januari om 10.00 uur speelt ARC in Alphen aan den Rijn een tweede competitieduel tegen GSC-ESDO JO11-1 uit Den Haag. De tegenstander van vandaag beschikt over veel voetballend vermogen en is evenals ARC in een andere hoofdklasse ongeslagen kampioen geworden in de najaars-competitie. ARC speelt vorige week ondanks het verlies een prima pot voetbal tegen titelkandidaat Ter Leede. Vandaag moet ARC de goede lijn doortrekken en punten pakken.

Technische staf:
Stan Marx en Ron Jonker

Wedstrijdselectie:
Milan, Daan, Justin, Kyan, Beau (1x), Maik (1x), Joep, Frenk (2x), Rayan en Youssef

1E HELFT
Ondanks goede intenties en een prima warming-up start ARC bleu en slap aan de wedstrijd. Er is geen beleving en geen overtuiging. GSC speelt zelf ook niet best maar krijgt van ARC alle ruimte om het spel te maken. Binnen tien minuten ligt de bal drie maal in het Alphense doel. 0-3. Een vierde goal van GSC wordt gelukkig voor de Alphenaren afgekeurd door de scheidsrechter na het raadplegen van ‘de VAR’. Er is een overtreding gemaakt op de Alphense doelman. De Alphenaren zijn overdonderd. Dit ligt niet zo zeer aan de Hagenaars maar meer aan het matige slappe spel van ARC. Vlak vóór de time-out scoren de roodzwarten nog wel de 1-3.

Time-out
Tijdens de time-out wordt er pittig gesproken met elkaar en krijgen de Alphenaren flink op de donder. Er zijn wel eens van die dagen dat het even niet loopt of de vorm er niet is. Vandaag is zo’n dag. Als er tevens geen beleving en werklust is dan wordt het een moeilijke voetbalmorgen en speel je de tegenstander in de kaart. ARC belooft beterschap en krijgen een spreekwoordelijke ‘peper in het achterwerk’. Het tweede kwart is een stuk beter. Een wedstrijd met gelijkwaardige teams. ARC herpakt zich en doet nu meer wat er vooraf is afgesproken. Er zijn over en weer kansen maar het is en blijft 1-3.

2E HELFT
In de rust wordt er een nieuw strijdplan gemaakt. Tevens zijn er enkele omzettingen en wissels. Een denkbeeldige Controle-Alt-Delete moment van de technische staf. De spelers zijn wakker gemaakt en de knop gaat om bij de roodzwarten. De pupillen tonen veerkracht. Nu laat ARC zien waar het toe in staat is. Èn goed voetbal èn strijdlust. Door middel van uitstekend voetbal en goede aanvallen scoren de Alphenaren achter elkaar de 2-3 en en 3-3. GSC is het even volledig kwijt. ARC is op volle toeren. GSC heeft nu een zelfde fase als ARC in de eerste tien minuten. Voor de time-put komt ARC op voorsprong. 4-3.

Time-out
Tijdens de time-out zijn er weer vrolijke gezichten op het veld en langs de lijn. Het laatste kwart is het spel van ARC niet hoogstaand maar wel voldoende. Er is in ieder geval beleving, strijdlust en de wil om te winnen. De Alphense pupillen krijgen veel kansen en lijken ruim te gaan winnen. Er is wederom een cruciaal ‘VAR moment’. Een schot van de Alphense middenvelder lijkt via de onderkant van de lat achter de lijn te vallen. Na raadplegen is het géén doelpunt en géén 5-3. GSC houdt goed stand en scoort vlak voor het eindsignaal de gelijkmaker. 4-4. Gezien het wedstrijdbeeld terecht en verdiend. Eindstand ARC - GSC ESDO 4-4.

Samenvatting
ARC speelt één van zijn mindere wedstrijden tot nu toe. Een mindere dag lijkt de ARC talenten vandaag de kop te kosten. Door veerkracht te tonen en werklust te hebben, slepen de Alphenaren uiteindelijk nog een punt binnen. Voorafgaande aan het duel is meer verwacht maar achteraf gezien (met de mindere vorm van vandaag) toch tevredenheid met het eindresultaat. Volgende week staat wederom een thuisduel op het programma tegen TOGB JO11-1 uit Berkel en Rodenrijs.

Door: Ron Jonker