DEV Doorn 1

-

ARC JO19-1

18 januari 2020 15:00

Om 15:00u fluit de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd tussen het 1e eftal van DEV Doorn en ARC JO19-1. Het zonnetje schijnt nog lekker maar de wolken in de verte laten al weten dat deze wedstrijd niet alleen gespeeld zal worden in de zon. In de voorbespreking zijn de verschillende scenario’s doorgenomen. Hoe gaan we om met een tegenstander die in 1-4-3-3 speelt en hoe stellen we ons op als de tegenstander 1-4-4-2 speelt. Tevens wordt nog aangehaald dat de oefenwedstrijd tegen Velo JO19-1 een zeer matige start kende  en dat we deze wedstrijd vanaf het eerste fluitsignaal vol moeten oppakken. De spelers hebben duidelijk de voorbespreking goed geluisterd. ARC speelt vanaf het begin een hoog tempo en combineert erop los. De tegenstander heeft weinig in te brengen en komt door het snelle spel ook niet toe aan fysieke duels. Na negen minuut speelt DEV Doorn een lange bal naar voren die niet goed wordt verdedigd en DEV Doorn weet zowaar het net te vinden. “Het had 1-4 kunnen staan”: roept de trainer van DEV met een glimlach richting de bank van ARC. We kunnen hem geen ongelijk geven. In de negen minuten voor het doelpunt van DEV zijn het Ayoub en Joshua die grote kansen niet weten te bekronen met doelpunten. Het tegendoelpunt is een tegenvaller, maar ARC gaat onverminderd door met het combineren. De tegenstander krijgt maar geen grip op onze tactiek. De volgende tien minuten worden weer de nodige kansen gecreëerd. De schoten van Nordin en Joshua vinden het doel van DEV echter nog altijd niet.  In de 22e minuut is het Joshua die attent reageert op een fout in de opbouw van de tegenstander en nu wel weet te scoren.
Een paar minuten later komt ARC met de schrik vrij als een geblokt schot van een middenvelder van DEV Doorn bovenop de lat belandt. Het is het laatste gevaarlijke wapenfeit van DEV Doorn in de 1
e helft. De backs van ARC zijn inmiddels ook losgekomen en het is Raikel die in deze fase nadrukkelijk zijn kwaliteiten laat zien. Meermaals weet hij op te stomen langs de rechterkant en Ayoub  en Joshua met goede voorzetten en passes weet te vinden voor het doel van DEV. Het 2e doelpunt nog altijd uit. Ook in de laatste minuut van de 1e helft niet als Ayoub vanaf links de uitkomende keeper omspeelt met de bal aan zijn voeten. Het schot dat volgt hobbelt helaas voorbij de 2e paal over de achterlijn. Als de scheidsrechter fluit voor de rust staan diverse spelers van DEV met de handen op de knieën van vermoeidheid en blij dat ze de rust gehaald hebben. Nog meer verbaasd zijn ze over de score op dat moment. ARC heeft de vele kansen niet in doelpunten kunnen omzetten en mogelijk net zoveel belovende aanvallen afgefloten zien worden vanwege buitenspel.

De 2
e helft kiest DEV voor de tactiek om verder in te zakken en met lange ballen zo nu en dan gevaarlijk proberen te worden. ARC heeft de tactiek onder controle maar de ‘swung’ is wel een beetje uit de wedstrijd. Er volgen wat kleinere kansjes voor ARC. DEV Doorn weet de 16m van de ARC niet meer te bereiken. De bui die voor de wedstrijd al in de verte zichtbaar was valt rond de 60e minuut tijdens een blessure behandeling. De scheidsrechter besluit de wedstrijd kort te onderbreken waarna 21 spelers in sprint de tribune opzoeken om te schuilen voor de hagelbui.
Na de onderbreking blijft ARC aanvallen. Het beeld van de 1
e helft blijft gehandhaafd. Schoten gaan naast, over of worden geblokt en de grensrechter blijft het druk houden met het afvlaggen van buitenspel. ARC lijkt op een domper af te stevenen. In de 88e minuut is het linksback Joey die er nog een versnelling uitgooit aan de linkerkant en met een combinatie ruimte vindt voor een goede voorzet voor het doel. Boyd weet zich goed vrij te lopen en kopt de bal bekeken in het doel van DEV Doorn om zo toch nog de verdiende winst binnen te halen.
De 1-2 is voor DEV het signaal om de laatste krachten aan te roepen. In de 90
e minuut ziet DEV een schot net over de lat verdwijnen als Joe de bal net weet aan te tikken. De corner die volgt zorgt voor nog een hachelijk moment als de bal wederom op de lat wordt gekopt. Voor de scheidsrechter is het dan genoeg en fluit voor het einde van de wedstrijd.  Voor de trainers was het wederom een leerzame wedstrijd in de voorbereiding naar de tweede helft van de competitie. Een wedstrijd die zich perfect door het weer liet beschrijven. We hebben de zon zien schijnen, de donkere wolken zien aankomen en een bui zien vallen. De wedstrijd is echter met droog weer geëindigd.