Hillegersberg 1 (zon)

Luuk Samsom (schot)
onbekend

4 augustus 2020 20:00

Op 7 maart was het voor het laatst dat ARC 1 een wedstrijd speelde. Dinsdagavond 4 augustus mocht er eindelijk weer gevoetbald worden. Rond veld 6 van ons mooie sportpark hadden zich ruim 150 toeschouwers verzameld die wilden zien hoe ARC er voor stond.

In twee helften liet trainer Mark Evers 19 selectiespelers binnen de lijnen. In de eerste helft startte ARC fanatiek tegen tegenstander VV Hillegersberg uit Rotterdam. Al na zes minuten was het Daan van Leeuwen die een goed voorzet van Lionel Frederik bekwaam afrondde en voor 1-0 zorgde. Daarna kwam de tegenstander beter in de wedstrijd en was ARC wat slordig. Een foutje achterin was de oorzaak van de 1-1.

Daarna zette ARC tandje bij. Een prachtige actie van Luuk Samsom bracht de bal wederom bij Daan van Leeuwen die vakkundig afrondde en de 2-1 aantekende. Diezelfde Luuk Samsom schoot 5 minuten later via de lat de mooiste goal van de avond binnen: 3-1. Vlak voor rust werd een goal van de hard werkende Arjan Ouwendijk terecht afgekeurd en dus was 3-1 de ruststand.

Na rust veel wisselingen. Dat kwam het spel niet ten goede. ARC had het overwicht maar verzuimde te scoren. Dat deed Hillegersberg een kwartier voor tijd wel. Vijf minuten voor ijs omspeelde Tren Drexhage de doelman nog en was daarna niet zelfzuchtig en gunde de Arjan Ouwendijk de bal. Dat lukte niet.  Daardoor bleef het bij 3-2 winst.

Met Mark Evers keek ik even terug. Mark: “ De kop is eraf. Maanden keken we er naar uit. Maar als je dat doet valt het vaak tegen. Nu ook. Veel onzekerheden en te weinig automatismen. Maar ook goede momenten en dan zie ik dat er muziek in zit. Twee heerlijke goals van Daan en een beauty van Luuk. Verdedigend zeer matig en voorin dynamisch. Tweede helft saai. Te laag baltempo. Gelukkig verdedigend weinig weggegeven. Op naar zaterdag. Dan wedstrijd 2.”

Zaterdag om 11.00 uur verder. Dan komt SV Bloemendaal op bezoek en is wederom veld 6 het strijdtoneel.