7 - 0

ARC JO17-1

Divisie 4 A

19 september 2020 15:00

Op naar Alkmaar, tegen koploper AFC 34. Van de 15 spelers van JO17-1 waren er door blessures en schorsingen maar 9 beschikbaar. Ons geluk was dat JO16-1 niet hoefde te spelen en
zo konden we toch met 15 spelers op pad. Fijn dat jullie mee wilden mannen.
De eerste 25 minuten keken wij naar een ARC dat netjes combineerde, goed de aanval zocht en verzorgd spel liet zien. Het spel voltrok zich vnl. op de helft van AFC.
Geen echte kansen maar we gaven ook niets weg.
Dan een wat ongelukkige vrije trap van links voor AFC. De bal komt in de 16m in een kluts terecht en we kregen de bal niet goed weg, mede omdat wij dachten dat het buitenspel was. Uit deze kluts wist AFC te scoren. Balen, want dit was te voorkomen geweest.
Rug rechten en door. Nog niets aan de hand. Dan vlak voor rust, een ongelukkige opbouw vanuit achter wordt afgestraft door AFC: 2-0.
Vlak daarna rust. De trainer gaf aan dat als we snel de aansluitingstreffer zouden maken, we er gewoon voor kunnen gaan, mede gezien het spelbeeld de eerste 25 minuten.
Dan kunnen er twee dingen gebeuren: de aansluitingstreffer komt en we krijgen weer de spirit voor minimaal een gelijk spel, of we zijn de klap van de 2-0 vlak voor de rust niet te boven en AFC dendert over ons heen.
Helaas wordt het scenario 2. ARC is in de 2e helft geen schim meer van de 1e 25 minuten, afspraken worden vergeten, onderling vertrouwen is weg en AFC benut heel slim alle mogelijkheden die wij hen -onbewust- bieden. Het wordt uiteindelijk 7-0. En er zaten enkele hele mooie doelpunten bij, dat moet gezegd worden. Een volledig terechte overwinning voor AFC
Zwaar gedesillusioneerd verlaat ARC het veld.
Laten we hopen ( en er vanuit gaan) dat het dieptepunt bereikt is.
Volgende week zijn de geschorsten er weer bij. Hopen dat de geblesseerden ook weer snel herstellen en dat we de koppies weer omhoog krijgen. Sterkte mannen!