1 - 0

Waterwijk asc JO17-1

Divisie 4 A

3 oktober 2020 12:15

Vandaag moet het gebeuren; na aanleiding van de goede wedstrijd van vorige week voelt iedereen in de 017 dat dit de dag zou worden waarop ARC zich eindelijk kan herpakken. De beruchte ‘6 punten wedstrijd’ zoals deze door trainer Donald werd genoemd. Waterwijk en ARC hebben allebei nog niet gewonnen in de competitie, wat ervoor zorgt dat beide ploegen 100% moeten laten zien voor deze belangrijke punten.

De eerste 5-8 minuten wordt gedomineerd door ARC. Veel druk naar voren, enkele halve kansen waarin ook het positiespel er goed vanaf komt. Deze scherpe start van ARC wordt niet doorgetrokken, waardoor het hierna gelijk op gaat tussen de twee teams. Waterwijk hanteert veel de lange bal, via de centrale met een sterk rechterbeen, achter de verdediging van ARC. Hierdoor krijgen ze een paar kansen via de linksbuiten en een 1 op 1 kans via de spits die net naast wordt geschoven. Desondanks probeert ARC te voetballen maar wordt er noodgedwongen steeds vaker ook de lange bal gehanteerd.

Na 45 minuten zijn er geen goals gevallen aan beide kanten dus gaan beide ploegen met 0-0 de rust in.

Na de rust zien we een scherp ARC die veel balbezit heeft met de opkomende backs aan alle twee de kanten die vaak de ruimte krijgen om diep te lopen. Helaas komt na ongeveer een kwartiertje spelen de wedstrijd even stil te liggen doordat de centrale van Waterwijk met gezondheidsproblemen noodgedwongen van het veld moet (beterschap!).

Na dit nare geval wordt de wedstrijd weer hervat en zien we nog weer het scherpe ARC van de eerste paar minuten van de wedstrijd. Waterwijk biedt goed weerstand en is zeker niet de mindere partij. ARC creëert wel steeds meer gevaarlijke kansen; een 1 op 1 van Levi die er net niet in gaat, een paar afstandsschoten en steeds weer gevaarlijke spelsituaties. Een kwartier voor het einde wordt het eindelijk beloond: Daan krijgt de bal op de linkerkant en maakt een actie naar binnen. Hij schiet op doel, deze wordt van richting veranderd  waardoor de keeper wordt verrast: 1-0 op het scorebord! Hierna is het een kwestie van achterin dicht houden en dit geeft Waterwijk de kans om ver op de helft van ARC te komen. Er worden nog wel kansen gecreëerd en zelfs nog een goal die wordt afgefloten voor buitenspel aan de kant van Waterwijk, maar dit beïnvloedt niet de stand en het eindigt in 1-0 voor ARC!

ARC heeft gevochten voor de dikverdiende 3 punten en staat niet meer op de laatste plaats. Hopelijk wordt dit het begin van de reis naar boven en trekt ARC deze lijn door volgende week, uit tegen Be Quick in Groningen!