Divisie 6 C

25 september 2021 14:30

J. Lissenberg

Na de flinke teleurstelling vorig weekend hebben de trainers Marc en Frans er afgelopen week alles aan gedaan om de koppies de goede kant op te krijgen.

Echter bij de start van de wedstrijd kwam dat niet tot resultaat. Jodan Boys nam gelijk het initiatief en liet dat niet los. Het overwicht resulteerde al na 5 minuten de de 0-1. JB maakte handig gebruik van hun snelle spitsen en verrasten onze verdediging.
Pas daarna werden we wakker en kregen we wat meer vat op het spel. Na 20 minuten werd er hands gemaakt in de 16m van JB. Beau nam de pingel prima en zo stond het 1-1.

Daarna werden we helaas weer 2x verrast door de snelle spitsen en zo was de ruststand 1-3.
Nog niets verloren en zo startten we ook de tweede helft. De wissels kwamen erin en die zorgden voor een groter veldoverwicht. Nu was ARC de bovenliggende partij en kreeg JB het wat benauwder. Vol in de verdediging spelend en hopen met verre schoten de snelle aanvallers te bereiken.

Ondanks enkele kansen kwam de aansluit treffer niet. En waar JB op hoopte en waar ze ook op speelden: wederom een snelle uitval en daar wisten de spitsten van hen prima raad mee. I.p.v. 2-3 werd het 1-4. Daarna was gelijk het verzet van ARC gebroken. En ondanks enkele kansjes van ons was het JB die de laatste minuten nog 2x scoorden, waarvan de laatste de mooiste van de wedstrijd was.

Een terechte overwinning van JB, hoewel m.i. wel iets geflatteerd.
Maar waar zij de kansen prima benutten, blijft dit voor ons een lastige opgave.
Helaas heeft dit team de afgelopen jaren al vaker een lastige competitiestart gehad. Gelukkig kwam wel altijd de ommekeer. Laten we daar maa vanuit gaan. En positief gezien, iedere nederlaag brengt ons dichter bij de ommekeer!
Koppie op mannen!

Ps, onder het kopje " het kan allemaal nog erger": in een andere 6e divisie heeft Quick JO18-1 ( waar wij in de oefencampagne 1-1 gelijk tegen hebben gespeeld) met 28-0 gewonnen van VCS....