38'

3e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 02

11 september 2021 8:30

Willem van Vegten

Vandaag spelen de meiden hun eerste competitiewedstrijd tegen de jongens van AVV Alphen. Het is de 1e competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen. Er is veel publiek langs het veld bij deze derby. De tegenstander van vandaag hebben hun eerste wedstrijd verloren en willen deze wedstrijd de eerste punten binnen halen.

De spelers van Alphen mogen beginnen en beginnen met hun eerste aanval. De snelle rechtsbuiten krijgt de bal en Lynn laat gelijk zien dat ze een uitstekende verdedigster is. Ze verovert de bal en speelt deze terug naar keepster Lotte. De meisjes proberen van achteruit verzorgd op te bouwen. De verdedigers Lynn, Rinske en Gillian houden het veld breed en spelen de bal gericht naar voren. De tegenstander laat dit niet zomaar gebeuren, ze zitten kort op de tegenstander waardoor de meiden sneller moeten handelen. Het levert een gelijk opgaande en spannende wedstrijd op. Op het middenveld zijn er leuke duels en Charlotte, Christie en Dunja geven goed partij. Esmee is de corrigerende speelster die tussen de verdediging en middenveld loopt en veel werk opknapt. Over en weer zijn er kansjes, bij ARC creëren Tess, Rowena, Maud en Christie kansen, maar de verdediging van Alphen geef ze weinig ruimte. Ook de keeper van Alphen verricht mooie reddingen. Net na de 1e time-out komt Rinske op de rechterflank op, ze geeft de bal hoog voor en die wordt door een verdediger van Alphen in eigen doel gekopt, 1-0 voor de meiden. Na dit doelpunt gaat Alphen beter spelen, met gevaarlijke dribbels over de zijkanten komen ze meer in de buurt van keepster Lotte. Met een paar knappe reddingen weet ze een doelpunt te voorkomen. In de 28e minuut is ze echter kansloos. Na een corner krijgt ARC de bal niet goed weg en uiteindelijk weet de spits van de tegenstander de bal hard en laag in de hoek te schieten 1-1, tevens ruststand.

Na de rust verandert er niks aan het speelbeeld, beide teams hebben mooie aanvallen en staan verdedigend op hun plek. In een fase dat ARC meer bij het doel van Alphen is, weet ARC in de 14e minuut uit een corner te scoren. Zoals getraind op vrijdag, lopen de meiden goed in op de corner van Rinske en scoort Charlotte de 2-1. In de laatste kwart gaat Alphen alles op alles zetten, ze komen meer voor het doel en krijgen kansen. De verdediging houdt stand tegen de verfijnde dribbels van de spitsen en schoten van afstand. Uit een corner wordt de bal net naast het doel gekopt door de spits van Alphen. Vlak voor tijd laat Lotte weer haar klasse zien. Ze had al goede ingrepen, maar nu heeft ze echt een wereldredding! Er verschijnt een spits alleen voor Lotte en ze pakt zeer knap het geplaatste schot van de spits. Dan is de wedstrijd afgelopen en winnen de meisjes de wedstrijd.

Het was een leuke en spannende wedstrijd voor de toeschouwers, de twee teams waren gelijk aan elkaar. Met inzet en strijd zijn de drie punten behaald en een extra pluim voor keepster Lotte door de trainer van Alphen.

Uitslag: 2-1 (1-1), Lotte Kraaij, Rinske Lagerweij, Gillian Bernardus, Lynn Strijdonck, Esmee Lamfers, Charlotte Heijns (C), Dunja Lammers, Christie van Vegten, Maud van der Marel, Tess Janssen en Rowena van Bekkum.