4 - 3

FC Oudewater MO11-1

2e klasse Zwaluwen Jeugd (1e fase) 03

25 september 2021 8:30

Op deze mooie zonnige zaterdag mogen we om 8.30 van start op veld zes. De wedstrijd gaat deze keer tegen de MO11-1 van FC Oudewater. Volgens een korte analyse van de voeltal.nl app zouden we deze wedstrijd best wel eens kunnen gaan winnen. Met dank aan de coach hebben we de teamfoto met namen kunnen instuderen.
Het enthousiasme straalt er bij een aantal meiden vanaf die vanaf de kleedkamer een flinke sprint maken richting het veld. Vandaag moeten we het doen zonder Eva en spelen we dus met één wissel. Na een gezellige warming up moeten we even wachten omdat de tegenstander bij veld 2 klaar bleek te staan! Tien minuten later dan gepland  starten we met Elin op het doel. Floortje gaat direct in de aanval en maakt een paar mooie sprintacties met de bal aan haar voet. De tegenstander doet ook een goede poging om te scoren maar Elin komt knap uit en heeft de bal.  De 1-0 wordt rap gemaakt door Rosalie. Dit geeft de meiden moed en ze blijven aanvallen. De verdediging staat als een huis. Kady, Anna en Evi staan hun mannetje en maken het de tegenstander moeilijk. Luus maakt de 2-0 via de paal en er volgt een korte time-out. Kady haalt met hard werk nog een aantal ballen weg bij ons doel. Amy maakt veel meters. De meiden spelen goed over en doen hun best hun positie vast te houden. Na opnieuw een mooie redding in het doel door Elin maakt Rosalie de 3-0 voor ARC en volgt al snel de rust.
De tweede helft gaat Luus op het doel en Elin het veld in. Ook de tegenstander maakt een aantal veranderingen met als het gevolg dat er drie lange meiden voorin staan en een andere keeper. De meiden voorin weten elkaar goed te vinden en voeren de druk op. Onze meiden moeten flink aan de bak en veel verdedigen. Er volgt een mooie aanval van ARC maar de keeper van Oudewater houdt de bal en kan ook nog eens goed uitschieten. Er volgt een hard schot op het doel van de tegenpartij welke voor Luus niet te houden is. Het staat inmiddels 3-1. Gelukkig weten de meiden zich te herpakken en maakt Elin de 4-1. Anna duwt (lees verdedigt) vakkundig nog een aantal meiden van de bal die hierdoor hun kansen zagen verdwijnen. En dan wordt het zwaar en gaat Oudewater vol in de aanval met een 4-2 als resultaat. Luus heeft moeite de bal goed uit te schieten en de bal komt voor de voeten van de tegenpartij met een 4-3 als gevolg. Lyra probeert meerdere malen er nog een doelpunt uit te slepen en blijft maar rennen maar de vermoeidheid neemt toe. Desondanks geven de meiden niet op en gaan ze de strijd aan. Ze winnen uiteindelijk na een spannende wedstrijd met 4-3. Wat waren de meiden én ouders opgelucht 😉