Zwaluwen Jeugd Beker MO15 poulefase Groep 1 03

2253ST
VOORSCHOTEN
tel. 071-5614863

Zaterdag speelden de dames van de MO15-1 voor de beker tegen de dames van
Voorschoten’97. Een tegenstander van formaat. Een hoofdklasser waar 3 dames meespeelden die een trainingsstage bij ADO Den Haag hebben afgedwongen. Wij waren door een aantal afwezigen niet compleet, maar met een hele sterke selectie was dat geen enkel probleem. Na de 8-0 overwinning op Bernardus MO15-1 vorige week, zat de sfeer er lekker in.

Met enkel Lot op de bank startte wij in een 1-4-3-3 opstelling. Ook Voorschoten’97 startte in een 1-4-3-3 opstelling. De opdracht voor de dames vooraf was om vooral de druk naar voren te houden. We wilden ze met de kont in de goal houden en ze geen ademruimte geven om te gaan voetballen.

MO15-1.JPG In de beginfase was het voor beide ploegen even aftasten. Enkele beslissingen   van de scheidsrechter vielen ook net even de verkeerde kant op. Ook speelde   de tegenstander vrij goed onder de druk uit. Na een kwartier spelen kregen we   de overhand en kwamen we regelmatig bij de goal van de tegenstander.   Voorschoten’97 kwam niet vaak meer over de middellijn. Als ze dicht bij onze   goal kwamen was het wel opletten. Met een weergaloos goede spits waren ze   dan wel behoorlijk dreigend. Toch waren de 2   schoten die ze losten geen enkel   probleem voor onze keepster Kim die goed   stond te keepen. Na een 20   minuten spelen kregen we via linksbuiten Isis een reuze kans op 1-0, maar na een 1 op 1 bracht de keepster redding. Hierna kregen we kans op kans. Twee voor spits Jennefer en één voor aanvoerster en rechtsbuiten Deamy, maar het vizier stond niet op scherp.

Zo gingen we rusten met een 0-0 stand. In de rust werd linksback Sanne, die overigens uitstekend speelde, gewisseld voor Lot. Met Lot in het veld kregen we meer coaching van achteruit.

Na rust gingen we verder waar we gebleven waren. Afjagen en aanvallen. Voorschoten kwam nog minder over de middenlijn, maar bleef gevaarlijk op de counter. Zo redde Kim in de 50e minuut fantastisch op een hard schot van de spits van Voorschoten’97. Verdedigers Mirjam en Juliette hadden de tweede helft hun handen vol aan de spits.

De tweede helft stond vooral in het teken van het missen van kansen. Een afzwaaiend schot van middenveldster Tess, schoten van linkshalf Bibi die net kracht mistte, kansjes voor Jennefer en pogingen van Deamy die werkelijk alles in de strijd gooide om die bal erin te krijgen. Door een hard werkende Senna bleven we in de buurt van de goal van de tegenstander. De bal ging er echter maar niet in.

MO15-1_2.JPGEn zoals zo vaak… Als je zelf niet scoort, dan valt het doelpunt aan de andere kant. En dat gebeurde… In de blessuretijd, in de 71e minuut werd de spits van Voorschoten’97 weggestuurd in de diepte. Rechtsback Esmee, die de hele wedstrijd alle sprintduels had gewonnen en Juliette probeerden de spits in de mangel te nemen, maar de dubbele schouderduw
bracht de spits niet uit balans. Ze glipte er langs en in de één op één met Kim vond ze een gaatje. 1-0 voor Voorschoten’97… Dat was gelijk de eindstand.

1-0. Dit was zeer onverdiend. Desondanks overheerst de trots dat we zo goed mee konden en zelfs beter waren dan een hoofdklasser. Met de complimenten van de trainsters van Voorschoten’97 en de tip om eens scouts uit te nodigen voor ons team op zak, keerden we huiswaarts.

Volgende week spelen we om 08:30u op veld 7 tegen Gouda MO15-1. Kom je dan kijken?