ARC MO19-1-Barendrecht MO19-1 …. ‘door de zure appel’

Barendrecht MO19-1

Hoofdklasse 01

6 november 2021 10:15

B. Vogels

20211106_MO19.jpgEen aantal teams uit de HoofdklasseMO19 zouden een divisie kunnen vormen. Het zijn de teams/clubs die speelsters scouten uit hun omgeving en het extra professioneel aanpakken. Zo weten we eigenlijk wel dat Barendrecht een maat te groot is, net zoals een 4 a 5 andere teams uit deze poule. Dat bedoel ik dan met ‘ door de zure appel heen bijten’, de schade beperkt houden. Uiteraard willen we onze huid duur verkopen. Helaas kunnen we dat niet allemaal op de mat leggen bij aanvang van de pot waardoor we te snel de wedstrijd van ons af zien glijden. Er is te weinig strijd als de tegenstander aan de bal is, we zijn bang, zakken in en laten ons eigenlijk in de hoek drukken, wat resulteert in een snelle 0-2 achterstand. We hopen te kunnen profiteren van de aanvalsdrang van Barendrecht met onze snelste meiden voorin.

Barendrecht speelt echter als een volwassen team en laat ons eerst rustig opbouwen om te profiteren van de ruimtes achter onze verdediging. Wij weten nauwelijks de bal in het team te houden zodat we de hele eerste helft niet tot een fatsoenlijke aanval komen. Barendrecht speelt ons eigenlijk van het kastje naar de muur, en combineert er lustig op los. Een lichtpuntje is de invalbeurt van Kim Vink, die als keepster van MO15-1 bij ons invalt en prima haar mannetje staat en ons behoudt voor een grote achterstand. 0-4 rust.

Gelukkig is er ook een tweede helft waar we wat recht kunnen zetten, na uiteraard wel wat harde noten te moeten kraken in de rust. Het is niet m’n liefste toespraak geweest, maar soms moet je elkaar de waarheid zeggen.
Tweede helft is er duidelijk meer strijd. Barendrecht zet met name in de beginfase veel meer druk dan in de eerste helft, maar toch houden we best redelijk stand. We komen af en toe aan opbouwen toe en het lijkt in ieder geval meer een wedstrijd, helaas wel met een duidelijke winnaar. Gelukkig krijgen we geen statistieken te zien, maar ik denk dat het met 1 schot op doel door ARC wel op houdt. Barendrecht weet nog 3x te scoren, waarvan 2x wat ongeluk aan onze kant dus we hebben in ieder geval laten zien dat we ons niet zomaar weg laten spelen.

Volgende week zullen de krachtsverhoudingen dichter bij elkaar liggen, kijken wat we daar mee kunnen.