Tess Janssen (schot)
53'

4 september 2021 8:30

Willem van Vegten

Vandaag is het de 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen. De meisjes komen dit jaar uit in de JO11 klasse tegen jongens teams. Vandaag geen competitie verplichtingen, in plaats daarvan wordt er een oefenwedstrijd gespeeld tegen Nieuwkoop JO11. Nieuw in het team is Gillian Bernardus. Hiervoor speelde ze voor Desto. Gillian kan in de verdediging en op het middenveld spelen en we zijn blij met haar komst. Scheidsrechter is Willem van Vegten.

04092021_ARCMO11-1.jpg De gasten uit Nieuwkoop mogen beginnen en brengen de bal in het   veld. Al snel neemt ARC de controle over de wedstrijd over. Op het   middenveld zorgen Charlotte, Christie, Dunja en Esmee ervoor dat   de jongens van de tegenstander geen ruimte krijgen. Door kort en   fel te verdedigen winnen ze de duels. In de 4e minuut weet Esmee   het 1e doelpunt van het seizoen te scoren. Na een pass van Christie   scoort spits Maud snel de 2-0. Nieuwkoop wordt met hun rug naar   het doel gezet. Er zijn kansen voor de spitsen Tess en Rowena maar   deze worden weggewerkt door de keeper van Nieuwkoop. In de 29e   minuut scoort Maud de 3-0. Op doel heeft Lotte weinig meer te   doen dan een paar terug speelballen. Haar verdediging, Rinske,   Gillian en Lynn geven de spitsen van Nieuwkoop geen ruimte om   gevaarlijk te worden. De russtand is 3- 0.

Na de rust gaan beide teams met frisse moed aan de 2e helft beginnen. ARC zet het goede spel voort en Esmee weet al snel de 4-0 te scoren. Met een geplaatst schot zet Dunja snel daarna de 5-0 op het scorebord. Esmee scoort alweer haar 3e van de dag, 6-0. Na de time-out is het ook Maud die haar 3e maakt, 7-0. Een schot van Rowena gaat net naast en Tess schiet met haar linker been over. Christie haar schot wordt net weggehaald door een verdediger. Met een krachtig schot van afstand schiet Charlotte de bal in de bovenhoek van het doel de 8-0. Vlak voor rust maakt Tess de 9-0. Kort daarna fluit de scheidsrechter af.
Een eenzijdige wedstrijd met een verdiende winnaar. De meiden van ARC laten zien dat ze kunnen voetballen.

Volgende week spelen de meiden hun 1e wedstrijd voor de competitie tegen de jongens van Alphen JO11-2. De thuiswedstrijd is om 8:30u

Uitslag: 9-0 (3-0), Lotte Kraaij, Rinske Lagerweij, Gillian Bernardus, Lynn Strijdonck, Esmee Lamfers, Charlotte Heijns (C), Dunja Lammers, Christie van Vegten, Maud van der Marel, Tess Janssen en Rowena van Bekkum.