ARC JO13-1 – ALPHENSE BOYS JO13-2 3-1 (0-1)

...

Divisie 2 B

5 februari 2022 12:15

T. Klomp

Na maanden zonder competitievoetbal stond er vandaag eindelijk weer een competitiewedstrijd op het programma. En met Alphense Boys als tegenstander gelijk een pittige stadsderby. De sterke punten van Alphense Boys onschadelijk maken en zelf elkaar als één team helpen op het veld was de opdracht.

Het eerste kwartier gaat gelijk op. Beide ploegen willen elkaar vroeg onder druk zetten. Alphense Boys voetbalt iets makkelijker, maar grote kansen blijven uit voor beide ploegen. Na een kwartier spelen krijgt Alphense Boys een penalty. Die wordt feilloos benut, 0-1 voor de gasten. Jasper voorkomt kort later met een geweldige redding de 0-2. Vlak voor rust krijgt ARC kansen, met een vrije trap die overvliegt en een bal die van de lijn wordt gehaald. De rust wordt bereikt met een 0-1 stand voor de rood-witten.

In de rust wordt gehamerd op het blijven drukzetten en het vaker diep lopen achter de laatste lijn van Alphense Boys, om zo zelf ook meer ruimte te krijgen om te voetballen. ARC start de tweede helft sterk en overtuigend. Er wordt goed drukgezet, duels worden gewonnen en ook aan de bal begint het iets beter te lopen. Vijf minuten na rust maakt Mati met een afstandsschot de gelijkmaker. Het vertrouwen groeit en de gasten komen amper meer van de eigen helft af. Niet veel later zet Cas op het middenveld goed door en stuurt Frenk de diepte in. De spits faalt niet en schuift de 2-1 binnen. De rood-zwarten blijven keihard werken en dit leidt ook tot de 3-1. Colin passeert buitenom zijn man en er wordt vervolgens een overtreding begaan, penalty! Tegen zijn oude club schuift Sven de bal de verkeerde hoek in, 3-1.

In de laatste minuten krijgt een verdediger van Alphense Boys nog een rode kaart, maar de overwinning is binnen en Alphen blijft vandaag rood-zwart.

De aanvallers Frenk, Colin, Beau en Rayan verstoorden vandaag met hun verdedigende werk goed de opbouw. Het middenveld met Mati, Fem, Cas, Maik en Youssef stonden goed hun mannetje en konden vaak de bal onderscheppen. Ook achterin straalden Kyan, Joep, Daan, Manu & Sven vertrouwen uit. En uiteraard aanvoerder Jasper die met belangrijke reddingen en zijn coaching en motivatie het team stimuleerde. Een echte teamprestatie vandaag, waarvoor grote complimenten!

Volgende week sluit de JO13-1 de najaarscompetitie af met een uitwedstrijd tegen SDZ.

Vervolgens start de voorjaarscompetitie in divisie 2 en met deze instelling zal elke tegenstander tot het gaatje moeten gaan om deze groep te verslaan.