Hoofddorp s.v. JO18-1

Divisie 6 C

5 februari 2022 14:15

H.N.L. de Jong

Erop of eronder.. dat geldt vandaag voor beide teams. Winst is kans behouden op promotie in deze competitie. Verlies is op naar de 2e helft van het seizoen voor een nieuwe kans.

Door diverse omstandigheden waren wij helaas niet compleet. Dank aan Amine, Thomas en Evan uit JO17-1 om ons te helpen. Top gedaan!

De spanning was bij beide teams te merken. De 1e helft verliep rommelig. Een licht overwicht van ARC met enkele kansen zorgde niet voor de zo gewenste 1-0. Beide keepers waren alert en wisten hun doel schoon te houden. Dan, kort voor rust, balverlies bij het uitverdedigen en in de omschakeling was het Hoofddorp dat profiteerde en beheerst de 0-1 maakte. Dit was ook de ruststand.

Gezien het spelbeeld in de eerste helft zagen we genoeg mogelijkheden voor de 2e helft. We begonnen daarom vol goede moed. We creëerden enkele kansen maar de gelijkmaker lukte niet. Hoofddorp had nu de harde wind mee en zorgde daardoor voor snelle counters via de lange bal. Dit leverde een aantal gevaarlijke acties op voor ons doel maar Patrick was weer in uitstekende vorm.

We voerden de druk wat op, kregen enkele goede kansen, maar daardoor ontstond er ook meer ruimte achterin bij ons. Daar maakte Hoofddorp handig gebruik van en scoorde zo de 0-2. Nu gingen we echt voor alles of niets. De wissels werden ingezet om nieuwe energie te krijgen. Helaas brachten die ook niet de ommekeer en Hoofddorp kon, wel wat geflatteerd, de eindstand op 0-3 zetten. Grote vreugde bij Hoofddorp en hun trouwe aanhang van Vak H. Uiteindelijk een terechte overwinning voor Hoofddorp.

Nu alles weer bijeenrapen voor de laatste wedstrijd, waar voor ons helaas niets meer op het spel staat.

Het geeft ons wel de mogelijkheid om het team weer in de juiste flow te krijgen, zoals net voordat we tijdelijk moesten stoppen.. En dat gaat de - vandaag afwezige , beterschap - trainer Marc, samen met Frans en Luuk, zeker lukken.

Sowieso een compliment hoe we, na de matige seizoensstart, ons hebben teruggeknokt naar een gevecht om promotie. Klasse boys!