6955JB
ELLECOM
tel. 026-4954049

Woensdagmiddag rond vijf uur reed ARC 1 naar Ellecom om op het terrein van EDS te spelen tegen DUNO D. Het werd een bijzondere ervaring. EDS speelt 5e klasse zondag; heeft een veld; twee kleedkamers; een aimabele voorzitter en naast voetbal hebben ze ook een zwemafdeling en  een prachtige padelbaan in eigen beheer. Mooi cluppie.

IMG-20220316-WA0002.jpgVoor de wedstrijd waren er tierips nodig om de netten dicht te maken. Eenmaal begonnen was ARC in de eerste helft de bovenliggende partij. Na zes minuten was Neal Arnoldus centimeters verwijderd van de 0-1 na een voorzet van Yassin Kaabouni. ARC hield een overwicht en na een klein half uur kwam Matthijs de Oude vrij in de 16 meter en werd gevloerd. De strafschop werd door Jordi Tuithof onberispelijk benut. De ruststand werd bereikt met 0-1.

In het tweede bedrijf bleef het duel aantrekkelijk. In minuut 70 scoorde ARC door Derek Prins. De assistent scheidsrechter had echter buitenspel geconstateerd. Helaas was er bij EDS geen VAR en bleef het 0-1.

In de slotfase drong DUNO sterk aan. Aaron Balk ranselde een vrije schop uit de kruising en ARC hield stand en de overwinning was verdiend. Met passie, inzet en strijdlust bereik je veel.

Na afloop in het clubhuis was ARC prominent aanwezig. Veruit de beste baromzet van EDS uit de geschiedenis. Het bleef nog een poosje onrustig in Elkecom. Rond elf uur laadde ARC de 3 punten in  bus. Op naar Alphen. Daar wacht zaterdag Jodan Boys.