Mooie overwinning en geweldige teamprestatie!

Spekkelaan 1
2161GH
LISSE
tel. 0252-413494

Met alweer de tweede wedstrijd van de nieuwe competitie is ARC extreem gemotiveerd om zijn stempel te zetten in de 5e divisie. Na een wat rommelige voorbereiding ivm wat miscommunicaties ( ivm verbouwing geen kleedkamers beschikbaar voor ons... succes met omkleden en wedstrijdvoorbespreking..…) begint ARC goed aan de wedstrijd. ARC zet al meteen fel druk op de verdediging van Lisse en hebben het overwicht in de eerste 10 minuten.
ARC weet de bal te onderscheppen door middel van effectief drukzetten bij de opbouw van Lisse. Wessel krijgt hierdoor de bal aan de rechterkant en geeft hem laag voor. Nasser is tactisch opgesteld en schiet de bal van dichtbij laag in de rechterhoek: 1-0! Na de goal lijkt ARC het overwicht wat minder goed te houden waardoor Lisse, goed voetballend, eruit weet te komen.
25 minuten zijn verstreken en de centrale verdediger van Lisse onderschept de bal op het middenveld. Hij is ongeveer 40 meter van het doel verwijdert en hij besluit , flink wind mee, maar te schieten, met succes: 1-1! Dit is ook de ruststand.

De 2e helft begint Lisse sterker dan wij. Door de bal achterin rustig rond te laten gaan en daarna de lange bal op de spitsen te geven, zorgen ze voor gevaar. Het overwicht van Lisse wordt beloond. De spits van Lisse krijgt de bal in de 16 met een man in zijn rug. Hij weet tactisch weg te draaien en schuift de bal in de linkerhoek: 2-1!

Door deze achterstand begint ARC plots weer beter te voetballen. Door druk te zetten verandert het spelbeeld en ARC krijgt weer een overwicht. Dit uit zich in een aantal felle aanvallen en corners.
Beau neemt een zo’n corner na een goede aanval van ARC. Hij draait de corner in en de bal wordt geraakt door een verdediger van Lisse waardoor deze in eigen doel belandt 2-2!
ARC behoudt het overwicht, hoewel Lisse toch regelmatig gevaarlijk blijft met counters.
Beau neemt vervolgens weer een corner die hij bij de tweede paal legt. Tim kopt hem voor het doel waardoor er een schermutseling ontstaat. Uiteindelijk is het Mo die de bal vanaf dichtbij toevallig tegen zijn voeten krijgt en de bal er snel in weet te krijgen: de 3-2 is gemaakt!

Dan is er nog een kwartier te spelen en de scheids telt daar nog ruim 5 minuten bij. In die blessuretijd komt Lisse nog heel dicht bij een doelpunt maar ARC laat zich deze overwinning ( een revanche op de verloren bekerwedstrijd) niet meer afnemen.

Een overwinning van het collectief. Zonder echte uitblinkers blijkt dit team voor elkaar te willen strijden en geven ze alles om er samen iets moois van te maken. Wat is dit team gegroeid dit seizoen. Klasse! En natuurlijk ook een compliment aan de trainers, Marc, Frans en Luuk. Een echte teamprestatie! Gefeliciteerd met deze -wederom historische- overwinning, de 1e in de 5e divisie ooit door een JO18-1 van ARC!