Westdijk 12
3752AE
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG
tel. 033-2992140

Na de gewonnen eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft stond de volgende wedstrijd op het programma. Zaterdag 2 april speelde de Jo17-1 uit tegen IJsselmeervogels in Spakenburg. De wedstrijd werd om 15:00 uur gespeeld op veld 2 van IJsselmeervogels, gelegen aan de rand van het IJsselmeer. Vol goede moed vertrok ARC dan ook richting Spakenburg. De scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd en beide teams begonnen niet heel zorgvuldig. ARC had de bal en IJsselmeervogels loerde op een counter. IJsselmeervogels kwam in de 25e minuut in de buurt van de zestien van ARC en kreeg een vrije trap mee vanwege een handsbal. De vrije trap werd er fraai ingeschoten, 1-0 IJsselmeervogels. ARC kwam met een antwoord en Bas scoorde in de 35e minuut de gelijkmaker, 1-1. 5 minuten voor de rust gaf Bilal een prachtige steekpass op Loet en die maakte de 1-2 voor ARC. Kort daarna volgde ook een volgende goal voor ARC. Bilal schoot van iets over de middellijn de bal in het doel van IJsselmeervogels en bracht hiermee de rustand op 1-3. Het doel was om de voorsprong uit te breiden in de tweede helft. Timon kwam er in voor Thom. IJsselmeervogels was op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er in de 58e minuut. De  2-3 kwam tot stand vanwege onzorgvuldig verdedigingswerk. Thomas kwam in het veld voor Adil. IJsselmeervogels kreeg een corner in de 64e minuut en die werd verkeerd ingeschat waardoor de bal erin vloog en bracht hiermee de stand op 3-3. ARC herpakte zich goed en ging vol voor de overwinning en de 3-4 kwam er in de 68e minuut. Evan schoot de bal hard achter de keeper van IJsselmeervogels. Hevige protesten van het thuisteam omdat gedacht werd aan buitenspel maar de uitstekend fluitende scheidsrechter was resoluut en wees naar de middenstip. IJsselmeervogels is nog een paar keer erg gevaarlijk geweest, maar Jelte kon met goed reddingen ARC in de race houden. IJsselmeervogels eindigde de wedstrijd met 10 man want er werd een harde overtreding gemaakt op Evan die met rood werd bestraft. ARC hield de voorsprong vast en won de wedstrijd uiteindelijk meer dan verdiend met 3-4. In de kleedkamer werd de overwinnig gevierd met het zingen van het clublied. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen Drachtster Boys uit Friesland waar we vol voor de derde overwinning van de tweede seizoenshelft gaan.