...

Divisie 4 A

7 mei 2022 12:30

N. Jongeneel

Op een zonovergoten Zegersloot trad ARC JO17-1 aan tegen de jongens van DWS JO17-1. Een belangrijke wedstrijd die ARC moet winnen om nog mee te kunnen doen voor het kampioenschap. Als Hercules in de wedstrijd tegen Roda’46 gelijk zou spelen of verliezen, dan had ARC bij een overwinning op DWS het kampioenschap nog in eigen hand. Maar eerst moest er natuurlijk nog gewonnen worden door ARC. De aftrap werd door ARC genomen op een warm veld. ARC had gelijk al door dat er vandaag mogelijkheden zouden liggen als er goed gevoetbald zou worden. Met enorm veel loopvermogen op het middenveld probeerden we de verdediging van DWS uit elkaar te spelen. En het wierp zijn vruchten af. Al vroeg in de eerste helft wist Loet de bal achter de keeper van DWS te schieten na een hele mooie aanval. Via Bilal op Bas en vervolgens door op Timon die op maat voorgaf op Loet die beheerst de 1-0 binnenschiet. Dit gaf ARC de juiste energie om door te gaan. Niet heel veel later wist Timon op een voorzet van Bas de 2-0 binnen te schieten nadat er wederom een goed positiespel aan vooraf ging. Een enorm goede start van de wedstrijd. Zoals afgesproken lieten we DWS de bal gewoon inspelen met de opbouw en probeerden we de lange cross pass uit te lokken. Thomas stond echter in de weg waardoor DWS weinig kon creëren. Na een ongelukkige inspeelbal van achter gaven we DWS de kans om op 2-1 terug te komen in de wedstrijd. ARC liet de kop gelukkig niet hangen en na een goede corner van ARC die DWS niet goed kon wegwerken, wist Thomas z’n hoofd tegen de bal aan te zetten en de 3-1 binnen koppen. Met deze stand zijn we de rust ingegaan. Ondertussen was Rens in de eerste helft ingevallen voor Bilal nadat Bilal ongelukkig terecht kwam in een duel en geblesseerd van het veld moest en was Adil ook in het veld gekomen voor Davey, die na z’n blessure voor het eerst weer op het veld stond. Na rust pakte ARC het spel weer op. Ook Robin kreeg na weken blessureleed weer speelminuten. Er werd geregeld goed gevoetbald, maar in vergelijking met de eerste helft merkten we dat de tank bij de meesten op begon te raken. DWS is in de tweede helft niet meer echt gevaarlijk geweest en nadat ze met 10 man kwamen te staan vanwege een gebrek aan wissels, pikte Rens ook een goaltje me door de 4-1 voor zijn rekening te nemen. Vrij kort hierna kregen Davey, Loet en Morris achtereenvolgens nog doelkansen maar deze werden niet benut. En de uitslag bleef dan ook 4-1. Een wedstrijd waar we met tevreden gevoel op terug kunnen kijken. Jammer genoeg kregen we na de wedstrijd te horen dat Hercules met 7-0 heeft gewonnen waardoor het kampioenschap voor ons niet is weggelegd dit seizoen. Of de laatste wedstrijd tegen en bij Be Quick nog gespeeld gaat worden, zal door ARC nog nader worden bekeken. ARC eindigt het seizoen op een 3e plek. Als team kunnen we terugkijken op een mooi seizoen waarin we zeker op het einde steeds beter voetbal hebben laten zien. Trainers Marcel en Edo bedankt voor dit seizoen. Wim voor de goede zorgen elke wedstrijd en Jochem voor de gezelligheid op de bank. En natuurlijk vergeet ik Gerard ook niet te bedanken voor zijn vakkundige vlaggen!