Ongelukkige nederlaag deels aan ons zelf te wijten

Hoofddorp s.v. JO18-1

Divisie 5 E

2 april 2022 14:15

E. Bos

In het verslag van de 1e wedstrijd tegen Hoofddorp stond als een van de laatste zinnen: ” Om te winnen moet je meer scoren dan de tegenstander”. En dat bleek vandaag maar weer.
Een prima gemotiveerd ARC was alles aan gelegen om nu een keer de winst naar ons toe te halen, na twee eerdere nederlagen. De 1e helft verliep goed voor ARC. Hoofddorp werd prima onder druk gezet en de wedstrijd speelde zich hoofdzakelijk op hun helft af. Ze speelden daarom vrij vaak de lange bal maar die hadden we goed onder controle. Wij creëerden vele kansen maar wisten het net niet te vinden. Zo stond het 0-0 bij rust.
De 2e helft was echter amper begonnen of we hadden een klein moment van balverlies en de eerste echte kans van Hoofddorp werd gelijk benut: 0-1. Niets aan de hand zou je zeggen, we hebben nog ruim 40 minuten. De gelijkmaker kwam echter niet snel. Als ik de rest van de wedstrijd samenvat: wij zijn als team beter dan een optelsom van de individuele kwaliteiten. De wil om te winnen kreeg op een verkeerde manier de overhand en ondanks een geweldig slotoffensief met ballen op de lat en van de lijn gehaald, kregen we de verdiende gelijkmaker er niet in. Zelf met onze keeper als extra spits hadden we niet het soms zo broodnodige geluk dat de bal erin ging.
Zo bleef het 0-1. Op basis van de krachtsverhoudingen op het veld m.i. een onterechte nederlaag. Op basis van het gedrag van degene die het teambelang uit het oog verloren, wel verdiend.
De trainers hebben een mooie taak de koppies voor komende wedstrijden weer de juiste richting in te krijgen. De spelers hebben deze taak vooral voor zichzelf. Op basis van de potentie van dit team zit een hoge klassering voor de 5e divisie er alsnog in. Zet hem op, mannen!!