ODIN 59

3e divisie/Hoofdklasse 1e ronde

7 juni 2022 20:00

W.H. Bronsvoort

De sfeer was weer geweldig dinsdagavond rond veld 1 van ARC voorafgaand en tijdens de nacompetitiewedstrijd tussen ARC en Odin’59. Volop vuurwerk ook en de ene knal was nog harder dan de andere. Het werd ook op het veld een heuse thriller, maar die had uiteindelijk voor de thuisclub niet echt een happy end. Toen de rookwolken na vijfennegentig minuten voetballen waren opgetrokken vermeldde het scorebord met fel verlichte cijfers 2-3. Een  nederlaag voor ARC dus.

ARC eindigde als vierde in de Hoofdklasse en Odin’59 als vijftiende in de derde divisie. Op papier is dat een aardig verschil, maar in de praktijk bleek dat verschil toch best mee te vallen. Het was  namelijk wel degelijk ARC dat de betere ploeg was en de opponent een minuut of zeventig lang min of meer van de mat speelde. Een 1-0  was voorsprong halverwege was eigenlijk nog maar een veel te karige afdruk van het krachtverschil.

De eerste aanval was voor de bezoekers, maar onmiddellijk daarna pakte  ARC brutaal het initiatief. Het leidde tot diverse leuke aanvallen, maar als het er echt op aan kwam was het vooralsnog steeds net niet.  Vooral Yassin Kaabouni speelde niet zijn meest gelukkige wedstrijd. Hij was het wel die na een half uur een perfecte voorzet afleverde die door Youri Duisterhof knap werd ingekopt: eindelijk de dik verdiende 1-0 dus. Odin kwam zelden serieus aan de overkant en als dat al eens gebeurde was daar een attente Aaron Balk. Kaabouni had kort na de goal absoluut de 2-0 moeten maken toen hij in zijn uppie op de doelman mocht afgaan, maar hij wist hem niet te passeren.

De 1-0 halverwege was dus veel te mager, maar daar kwam na de hervatting snel verandering in. Na drie minuten al verscheen de 2-0 op het bord. De mannen van Mark Evers startten overdonderend. Matthijs de Oude werd net buiten de zestien onderuit geschoffeld. De vrije trap van Yassin Kaaboui was perfect en de rake kopbal van Neal Arnoldus steenhard: 2-0. Een minuut verder had de 3-0 kunnen vallen, maar de uitgelopen doelman was net iets eerder bij de bal dan Matthijs de Oude. Odin’59 werd overrompeld en zag het even helemaal niet meer zitten. Goal nummer drie kwam er echter niet en dat had ARC helemaal aan zich zelf te wijten. Youri Duisterhof schoot in kansrijke positie net naast, Arjan Ouwendijk op aangeven van Lilinho Martins Da Silva nipt over, kortom kansen volop om de voorsprong uit te breiden. De allergrootste was nog die van Ouwendijk die nadat arbiter Wim Bronsvoort een ARC-overtreding onbestraft had gelaten opeens oog in oog met de doelman kwam te staan. Maar opnieuw faalde hij.

Ja en dan treedt doorgaans de bekende voetbalwet in werking, als je ze zelf niet maakt gaat de tegenstander dat doen. Met nog een ruim kwartier op de klok viel opeens de 2-1. Niemand kreeg de bal uit het doelgebied van ARC en via de linkerpaal en de rechterpaal en de voet van Derek Prins was de tegengoal toch een feit. ARC werd er achterin behoorlijk nerveus van en kwam vanaf dat moment amper meer aan voetballen toe. Mark Evers moest gaan wisselen, onder meer de licht geblesseerd geraakte Derek Prins, en dat kwam de rust achterin bepaald niet ten goede. Vijf minuten voor tijd was de voorsprong helemaal verdwenen. Het ging mis achterin en Aaron Balk had het ook niet onder controle: 2-2. Hoe was het mogelijk Het zou echter nog gekker worden. Met nog drie echte minuten te gaan zagen Balk en zijn mannen er opnieuw niet goed uit en kon simpel de 2-3 binnen geschoven worden. Vijf minuten extra tijd voegde de in de tweede helft niet altijd te begrijpen arbiter Bronsvoort toe, maar in die extra periode was de 2-4 dichterbij dan een eventuele 3-3.

Weggegeven was de terechte conclusie van de ARC-aanhang en die gevolgtrekking was juist. Het uitgangspunt voor de return zaterdag in Heemskerk is dus niet echt best, maar het kan nog echt wel. ARC hoeft door deze tegenstander beslist niet uitgeschakeld te worden, maar kansen, die er zeker zullen komen, benutten is dan wel een voorwaarde.

We willen toch graag volgende week in Volendam, dat zou dan hoogstwaarschijnlijk de volgende tegenstander zijn, een broodje paling gaan eten.

Aaron Balk; Youri Duisterhof (90. Coen van der Hoek); Derek Prins (76. Lars van IJzendoorn); Neal Arnoldus; Arjan Ouwendijk (84. Boyd Baatje); Matthijs de Oude; Jordi Tuithof; Pepijn Kooij; Lilinho Martins Da Silva; Tjerk Ligtvoet; Yassin Kaabouni (76. Huib Oversloot).

Klik hier voor de fotoreportage (Rob Koolstra)