3172XC
POORTUGAAL
tel. 010-5017798

Een zwaarbevochten gelijkspel vandaag voor ARC 1 tegen Poortugaal.

In de eerste helft presteerde ARC ondermaats. De meeste kansen waren er voor Poortugaal, zonder dat ARC daar echt iets tegenover kon stellen.  In de 19e minuut resulteerde dit in de 1 – 0. Een cornerbal kon door Steven Hamann ongehinderd worden ingekopt. 10 minuten later een identieke situatie alleen was het nu Jeffrey Duynstee die wederom een cornerbal in kon koppen en zo de 2 – 0 op het scorebord zette. Het is dat Poortugaal slordig met de mogelijkheden omging anders was de score snel opgelopen.
Vrij verrassend kwam ARC in de 42e minuut tot de aansluittreffer. Matthijs den Oude zette op de achterlijn goed door en Boyd Baatje bracht de stand terug tot 2 -1. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft tapte ARC uit een ander vaatje. Met veel inzet ging ARC op jacht naar de gelijkmaker en deze kwam er ook in minuut 52. Helaas werd het doelpunt van Matthijs den Oude afgekeurd wegens buitenspel. In de 68e minuut was er dan toch de gelijkmaker. Matthijs den Oude ging goed door in het strafschopgebied en zijn tegenstander wist niets anders te doen dan hem neer te leggen en dat leverde een strafschop op. Boyd Baatje schoot deze strafschop onberispelijk in.
Vervolgens kon het nog alle kanten op, maar ARC was de overheersende partij.

Helaas leverde dit geen doelpunten meer op en werd er met een 2 – 2 gelijkspel afgesloten. Beide partijen hadden er wel vrede mee.