Oldegaarde 251
3084AA
ROTTERDAM
tel. 010-4819848

Met spanning werd uitgekeken naar de eerste competitiewedstrijd. Aan de Oldegaarde in Rotterdam was iets na half vier de aftrap. De wedstrijd was amper een paar minuten oud of ARC keek al tegen een 1-0 achterstand aan. ARC probeerde zich te herpakken maar dat lukte niet ineens. In de 10e minuut werd aan ARC kant niet goed uitverdedigd en kon Spartaan heel simpel de 2-0 maken. ARC kroop langzaam uit z’n schulp en wist wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Na 20 minuten werd Nabil gewisseld voor Djassim. Hierdoor kwam er meer druk vooruit in het spel van ARC. Dit resulteerde niet veel later in een kans voor ARC echter zonder resultaat. Na een ingelaste drinkpauze kreeg Zine Eddine een kans maar hij tikte de bal over en naast. In diezelfde minuut zat er bij ARC een engeltje op de lat. Een aanval van ARC werd ruw onderbroken door een Spartaan speler en dit leverde hem een gele kaart op. ARC kreeg hierna een kans van Bendeguz maar die schiet recht in de handen van de Keeper van Spartaan. Spartaan kwam weer opzetten en Sven moest 3x maal achter elkaar redding brengen. Lange tijd zag het er naar uit dat er met een 2-0 achtstand gerust zou gaan worden. Maar een vrije trap van Spartaan bracht daar verandering in. Via een kopbal verdwijnt de bal over Sven heen in het net. 3-0. Op slag van rust wist Spartaan nogmaals de score op 4-0 te brengen. In de rust werden een aantal wissels toegepast. Zakaria en Kyan kwamen in het veld voor Yvano en Bendeguz. De 2e helft begon voor weer met billenknijpen. ARC kroop door het oog van de bekende naald omdat de Spartaan aanvaller gelukkig voor ARC op de paal schoot. Hierna was ARC veel in de buurt van het doel van Spartaan te vinden. Als eerste een mooi opgezette aanval van ARC maar de bal ging voorlangs. Een minuut later was het Zakaria die uit een toegekende vrije trap over schoot. Daarna kregen Sven en Djassim de kans om de achterstand te verkleinen, maar beide spelers schoten naast. Kort daarna kreeg Kyan ook een dot van een kans maar deze schoot helaas niet raak. Een beetje frustrerend was het dat het geluk hierbij helaas voor ARC ontbrak. Een minuut later kreeg Spartaan de kans, door een toegekende strafschop de voorsprong te vergroten, maar Sven stopte vakkundig het schot. Wederom werd er gewisseld aan ARC-zijde. Philemon en Youssef kwamen erin voor Gijs en Zine Eddine. In diezelfde minuut scoorde Spartaan de 5-0. 8 minuten later was het Djassim die onderuitgehaald werd in het 16-meter gebied door de doelman van Spartaan en kreeg daarvoor de gele kaart. Djassim was heel zelfverzekerd, ging achter de bal staan en verzilverde dit buitenkansje en bracht door zijn doelpunt de stand op 5-1. Hiermee was de wedstrijd eigenlijk al beslist ondanks dat ARC nog van alles probeerde. Helaas lukt dat niet meer. En het was Spartaan die in de laatste minuut nog de voorsprong op 6-1 bracht. Hierna de floot de overigens prima leidende scheidsrechter voor het eindsignaal. Spartaan was dan wel de verdiende winnaar, maar als ARC efficiënter met de kansen die ze hadden waren omgegaan had de uitslag er wellicht heel anders uit gezien. Genoeg stof om over na te denken in de komende trainingen. Zaterdag a.s. wacht alweer de volgende tegenstander op Zegersloot. DSO uit Zoetermeer is dan de tegenstander. DSO verloor eveneens de eerste wedstrijd met 1-7 van Westlandia. Kortom, het zal een wedstrijd worden op het scherpst van de snede, want verliezen betekend een nog grotere inhaalslag om van de plaats af te komen. De wedstrijd op Sportpark Zegersloot begint om 12.15 uur en vermoedelijk gespeeld op veld 5. U bent van harte welkom om bij deze wedstrijd als toeschouwer langs de lijn te staan en de jongens aan te moedigen.