Parklaan 4
5404NH
UDEN
tel. 0413-264529

Spannend zou het zaterdag worden of uit bij UDI’19 deze stijgende kan worden voortgezet met nog eens een overwinning. Het vertrouwen in een goed resultaat is de afgelopen weken zienderogen gestegen. Maar in de voetballerij is het moeilijk te voorspellen hoe een wedstrijd gaat verlopen. Dit schreef ik afgelopen donderdag in mijn voorwoord. Een stelling die deze zaterdagmiddag maar weer eens een keer werd bewezen. Ruim een halfuur hoopte ARC nog met een goed resultaat uit Uden te kunnen vertrekken. De beginfase van ARC was gewoon slordig te noemen. De kansen die over en weer ontstaan leveren aan beide kanten geen doelpunten op. Gelukkig ook geen tegendoelpunten voor ARC. Een afstandsschot van Ivano strandt in de handen van de UDI doelman. Daarop volgend een kans voor UDI die overgeschoten wordt. De volgende aanval wordt gepakt door Sven. Hierna krijgt Kyan nog een kans maar deze treuzelt te lang en ziet zijn schot voorlangs gaan. Door het slordige spel werd er al vrij vroeg gewisseld. Bendeguz neemt de plaats in van Ivano. UDI blijft agressief spelen en hiermee wist de verdediging van ARC zich geen raad en zo staat er in de 34e minuut de 1-0 op het score bord. Nog niet bekomen van de schrik was het wederom een slordigheid in de verdediging van ARC de aanleiding dat UDI de 2-0 maakt. UDI dat vaak het randje opzocht werd niet bestraft door de scheidsrechter. Echter Sven Verpoort die hier tegen protesteerde kreeg prompt geel voorgeschoteld. ARC is deze middag niet bij de les en ziet een dwarrelschot van UDI tergend langzaam via de paal over de doellijn gaan. De scheidsrechter had deze middag blijkbaar arendsogen want hij keurde het doelpunt vervolgens goed ondanks dat hij op behoorlijk grote afstand stond. De ruststand is dan 3-0. In de rust werd Gijs vervangen door Zakaria. De bespreking in de rust is blijkbaar niet goed binnengekomen bij de boys, want na 2 minuten heeft UDI de 4-0 al in het doel liggen. ARC krabbelt een beetje op. Zakaria schiet uit een vrije trap naast het doel. Hierna kreeg Sven nog een kans maar zijn schot ging voorlangs. Om nog het e.e.a. te proberen werd Ivano voor Sven ingebracht. Rond de 75e minuut was de verdediging weer niet alert op een UDI aanval en de 5-0 was een feit. ARC wist deze middag niet waar het het zoeken moest. In minuut 78 maakt UDI uit een fantastisch genomen vrije trap met een welgemikt schot in de kruising de 6-0. UDI kon doen en laten wat het wilde, bleef agressief spelen en scoorde een minuut later de 7-0. Blijkbaar wakker geschrokken deed ARC iets terug. Door slordig uitverdedigen van UDI kreeg Ivano de kans de score op 7-1 te brengen. Rond de 85e minuut werd Bendeguz ronduit schandalig in het 16-meter gebied onderuit geschoffeld. De Penalty kwam er, maar de UDI verdediger kreeg hier helaas om onbegrijpelijke redenen geen geel voor van de scheidsrechter. Ook rood had hier zeker niet misstaan. Dean liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en schoot snoeihard de 7-2 tegen de touwen. De gifbeker voor ARC moest blijkbaar helemaal leeg worden gedronken want in de slotminuut dook Sven over de bal heen zodat UDI vrij eenvoudig de 8-2 kon maken en hiermee de eindoverwinning binnenhaalde. ARC liet zich deze middag wel van een heel slechte kant zien. De schuld moet gewoon bij ons zelf gezocht gaan worden. Het kan bijna niet anders of de trainers gaan het zaterdag over een ander boeg gooien. Over welke boeg, daar hebben ze nog een week de tijd voor om over na te denken. Zaterdag is op Zegersloot Westlandia de tegenstander.