ARC O17-1 vergeet te scoren en doet zichzelf tekort

...

voorronde vooronde

27 augustus 2022 12:15

Anoniem

Na de toch wel wat teleurstellende nederlaag vorige week tegen Willem II die met 0-10 werd verloren moest O17-1 op Zegersloot zaterdag aantreden tegen Quick Boys voor de eerste Bekerronde. De wedstrijd begon met een minuut stilte vanwege het overlijden van erelid van ARC, Joop Timmer. ARC dat niet compleet was vanwege blessures en afwezigheid werd versterkt door spelers uit O16-1. Olivier vd Hoek en Stef de Boer mochten starten in de basis. ARC liet vanaf de 1e minuut zien dat ze er zin in hadden en zochten dan ook waar het kon de aanval. Er ontstonden dan ook wat kansjes maar doelrijpe kansen kwamen pas halverwege de 1e helft. In de 25e minuut was er een venijnig afstandsschot van Olivier dat maar net over ging. Niet veel later was het Sven die net naast schoot. Bendeguz kwam in de 30e minuut wat kopkracht te kort om raak te kunnen koppen. Ook in de 40e minuut kreeg hij een identieke kop kans, maar ook deze poging trof geen doel. Een grote kans ontstond aan het einde van de eerste helft. Bendeguz gaf de bal fraai op Sven die helaas zijn vizier niet scherp had staan en schoot de bal achter langs. De rust ging in met een 0-0 stand. Na rust kwam Djassim in het veld voor Nabil. ARC ging op dezelfde wijze door zoals in de 1e helft. Het bleef de aanval zoeken. Echter ronde 50e minuut was onoplettendheid in de verdediging van ARC er de oorzaak van dat Q-B heel eenvoudig de 0-1 binnen kon tikken. Quick Boys die tot op dit moment aanvallend niet veel had laten zien was dan ook dolblij met dit doelpunt. ARC bleef aandringen en in de 60e minuut kreeg Sven een prima kans maar de doelman van Q-B redde nipt. Een minuut later zag Bendeguz zijn schot net naast de verkeerde kant van de paal gaan. Quick Boy begon beter in hun spel te komen en bij een dwong het Jauke tot een zeer fraaie redding. Rond minuut 64 werd er bij ARC wederom gewisseld. Levy kwam voor Stef en Kyan kwam er in voor Zine Eddine. In de 66e minuut leek ARC de verdiende gelijkmaker op het score bord te gaan zetten maar deze aanval werd bruut door een verdediger van Quick Boys net voor het 16 meter gebied onderbroken. Vriend en vijand verwachten dan ook dat hiervoor zou worden gefloten maar tot ieders verbazing liet de scheidsrechter doorspelen en daar maakte Quick Boys handig gebruik van en scoorde vervolgens uit deze verwarring de 0-2. Protesteren hielp niets en nog geen minuut later scoorde Quick Boys de 0-3. Hierna werd het wat onvriendelijker en over en weer vielen er gele kaarten. ARC probeerde er alles aan te doen om de nog wat aan de achterstand te doen, maar de doelman van Quick Boys bleek deze middag van geen wijken te weten. In de 80e minuut kwam Youssef erin voor Bendeguz en in minuut 85 werd de moegestreden en licht geblesseerde Yvano vervangen door Thomas. De eindstand was en bleef toto het laatste fluitsignaal dan ook 0-3. Quick Boys was dan wel de winnaar maar ARC was over ca 70 minuten de bovenliggende partij. Des te zuurder was dan ook deze beker nederlaag te noemen. Zaterdag 3 september begint de competitie en ARC treft in deze eerste uitwedstrijd Spartaan’20. De aanvang van deze wedstrijd op de Oldegaarde is 15.30 uur.