JO14-1 legt ook Buitenveldert over de knie

Buitenveldert sc. JO14-1

Divisie 3 C

1 oktober 2022 8:30

M. Matze

De JO14-1 trad vandaag voor de vijfde competitiewedstrijd aan tegen Buitenveldert O14-1. Op voorhand een stugge ploeg, dat weinig tegengoals incasseert.

ARC start de eerste helft onrustig. Er wordt te veel balverlies geleden en Buitenveldert countert een keer razendsnel, maar Kyan & Manu kunnen de snelle spits nog net afstoppen. Ook voor ARC ontstaan er kansen. Schoten van Dinand en Rayan vliegen naast. Naarmate de eerste helft vordert combineert ARC steeds beter. Dinand als uitzakkende spits veroorzaakt de centrale verdedigers van Buitenveldert veel problemen. Hieruit ontstaat ook de 1-0. Een schitterende combinatie aan de rechterkant eindigt via een voorzet van Mati bij Rayan, die de 1-0 op het bord schiet. Het resterende deel van de eerste helft blijft ARC de bovenliggende partij. Buitenveldert komt amper tot kansen, alleen ARC lukt het niet om de score verder uit te breiden.

De tweede helft zijn de rollen compleet omgedraaid. Buitenveldert houdt het veld beter klein en begint ook zelf steeds beter te voetballen. Een prachtige omhaal van de aanvaller van Buitenveldert zorgt voor een 1-1 tussenstand. Niet veel later wordt Rayan in de 16 meter vastgehouden en de scheids geeft een penalty. Deze wordt koelbloedig benut door Rayan en ARC staat weer op voorsprong. Een schot van Dinand belandt nog op de bovenkant van de lat en Beau schiet de bal nog in het zijnet. Voor de rest is het vooral tegenhouden de tweede helft. De verdediging van ARC & Jasper staan echter niet voor het eerst dit seizoen goed zijn mannetje, de middenvelders komen steeds goed achter de bal en de aanvallers doen er alles aan om de inschuivende verdedigers af te stoppen. Voornamelijk de vrije trappen en corners van Buitenveldert zijn levensgevaarlijk: met af en toe kunst en vliegwerk wordt de bal echter uit het net gehouden. Ook Manu voorkomt met een fantastische tackle nog dat een aanvaller van Buitenveldert vanuit kansrijke positie kan schieten. Met 10 (!) minuten extra tijd ontstaan er nog enkele hachelijke momenten, maar uiteindelijk fluit de scheids af en is de ontlading groot.
Leermomentje om de wedstrijd al eerder in het slot te gooien. Op naar AFC volgende week, om de reeks om concurrenten op grotere achterstand te zetten voort te zetten!

De balsponsor van vandaag was Van Der Bijl Mengvoeders. Dank hiervoor!