Parkzichtlaan 201
3451GX
VLEUTEN
tel. 030-2932702

Vandaag stond de eerste plaats in divisie 3C op het spel. Voor de wedstrijd tegen UVV werd bekend dat Sporting Martinus en Buutenveldert gelijk hadden gespeeld. Bij winst zou de bovenste positie in beeld komen.

Vanaf de aftrap was te zien dat ARC gebrand was op de overwinning. Binnen de eerste minuut wist Ryan de Alphenaren al op voorsprong te zetten. Tijn onderschepte de eerste pass van UVV en gaf de bal gelijk door aan de linkerkant op Ryan, die vervolgens even de turbo aanzette en de verdediger het nakijken gaf. Alleen voor de keeper maakte hij keurig af voor de voorsprong.

UVV probeerde daarna de score recht te trekken maar kwam niet verder dan een afstandsschot die ver naast ging.

De toon was inmiddels wel gezet. ARC zette volop druk en veroverde veel de bal. Meerdere kansen volgden zich op. Eerst Beau die net een teen te kort kwam om de bal in te tikken en ook een schot van Sven ging er niet in door toedoen van de keeper van UVV. Dinand probeerde nog met een vrije trap de voorsprong uit te breiden, maar deze bal zeilde over.

De verdediging van UVV had het er maar druk mee en had veel overtredingen nodig om de aanval van ARC tegen te houden. In de eerste helft leidde dit al tot een gele kaart. In de tweede helft zouden er nog twee volgen.

In de aanval kon UVV geen vuist maken. De verdediging met Joep, Manu, Cas, Tijn en in de tweede helft met Kyan stond als een huis en gaf UVV geen kans om het doel van Jasper onder vuur te nemen.

ARC bleef wel kansen creëren.  Beau ging net onder de bal door en schoten van Youssef en Ryan waren recht op de keeper af.

Het middenveld werd  gecontroleerd door ARC. Dinand, Kyano en Sven konden veel ballen onderscheppen en bedienden de aanvallers van de mooiste passes .

Het duurde even voordat het 2e Alphense doelpunt viel. Bij een vrije trap op de rand 16, besloot UVV geen muurtje neer te zetten. Kyano bracht de bal laag in. In het gerommel dat vlak voor de neus van de keeper ontstond, weet Frenk zijn voet tegen de bal te krijgen voor de 0 - 2.

Valk daarna had Frenk ook de 0 - 3 op zijn schoen, maar hij kreeg bal net niet onder controle en werkte de bal naast het doel. Ryan schoot zijn 2e doelpunt er wel in, nadat hij door een steekpass van Youssef alleen voor de keeper werd gezet.

Er volgden nog meer kansen voor Tijn en Frenk maar beide schoten vlogen over het doel.

UVV kwam ondertussen niet verder dan een afstandsschot die makkelijk door Jasper gevangen kon worden.

In de 2e helft bleek ARC het niet rustiger aan te willen gaan doen en bleef er vol voor gaan. BIJ UVV leek het af en toe meer op worstelen dan voetballen om de ARC-ers tegen te kunnen houden.
ARC liet de tegenstander niet aan voetballen toekomen. Zij kwamen maar zelden in de buurt van het doel en het enige afstandsschot in deze fase, kon makkelijk door Jasper gevangen worden.

Ondertussen creëerde ARC  weer meerdere kansen voor Ryan, Beau, Youssef en Dinand. De score bleef echter nog ven op 0 - 3 staan. Het vierde doelpunt ontstond nadat de bal weer veroverd werd op het middenveld. Sven werd aangespeeld in de 16, legde goed af op Youssef die de trekker kon overhalen.

Sven kreeg vlak daarnaast weer een kans op zijn doelpunt na een voorzet van Frenk van de rechterkant. De bal schampte alleen maar net zijn hoofd en belandde naast het doel.

De 0 - 5 werd gemaakt door Beau. Na prachtige combinaties vanaf het middenveld, werd de bal door Sven met buitenkantje  rechts voorgegeven. Beau kon de bal vervolgens onder de keeper door schieten voor zijn eerste doelpunt van de dag..

De hele wedstrijd had UVV al moeite met opbouwen bij doeltrappen. Het ging vaak maar net goed en de bal werd vaak snel onderschept door de alerte ARC-ers. De 0 6 ontstond weer in een zelfde situatie waarbij Sven in de 16 de bal kon afpakken. Hij gaf de bal voor naar Beau die de bal er alleen maar hoefde in te lopen.

Het werd er voor UVV niet beter op toen zij ook nog een penalty tegen kregen nadat Dinand door een verdediger onderuit werd getrokken. Dinand kroop zelf achter de bal. De keeper van UVV probeerde Dinand af te leiden door naar de linkerhoek te wijzen. Dinand koos echter voor rechts en blijkbaar had de keeper hierop gehoopt. Helemaal uitgestrekt lukte het hem de bal net uit de hoek te tikken.

Sven krijgt vervolgens nog 2 kansen om het 7e doelpunt te maken. Eerst een verdediger en dan de keeper gooien echter roet in het eten.

In de laatste minuut van de wedstrijd deed Kyano nog een duit in het zakje. Vanaf de rand van de 16, schoot hij de bal in de hoek buiten bereik van de keeper voor de 0 - 7.

Een mooie verdiende overwinning van de 14 1 was het resultaat.
Op naar volgende week thuis tegen Sporting Martinus.