Jodan Boys, de JO14-1

Divisie 3 C

5 november 2022 8:30

M.E. Bruning

Na twee nederlagen op rij in Divisie 3 waren de drie punten vandaag noodzakelijk om de koppositie te behouden. De tegenstander was Jodan Boys, dat in de uitwedstrijd al een stugge ploeg bleek.

De wedstrijd start rommelig. ARC heeft de overhand, maar creëert nog geen grote kansen. Na een kwartier komen die kansen er wel. Frenk schiet van dichtbij op de keeper en ook een aantal gevaarlijke voorzetten kunnen niet worden binnengewerkt. Aan de andere kant is Jodan Boys via een uitbraak gevaarlijk. Jasper komt echter snel van zijn lijn af en verkleint zijn goal goed. ARC komt verdiend op voorsprong. Een vrije trap van Kyano valt in de rebound voor de snel atterende Frenk & Youssef. Laatstgenoemde werkt de bal in het doel en schiet ARC op voorsprong. In de laatste minuut voor rust komt Jodan Boys op gelijke hoogte, via een vrije trap van 25 meter afstand.

In de tweede helft ontstaat er een zelfde spelbeeld. ARC is de betere ploeg, maar tot echt grote kansen komt het niet. Een goed uitgespeelde aanval leidt uiteindelijk toch tot de 2-1. De goed spelende Mati stoomt vanaf de backpositie weer eens op en plaatst de bal in de verre hoek. In de slotfase wordt het nog spannend met een aantal corners voor Jodan Boys, maar ARC houdt stand.

Een verdiende zege en hopelijk de start van een mooie eindsprint. Ook Sporting Martinus & FC Lisse wonnen vandaag hun wedstrijden, waardoor de bovenste drie ploegen binnen 2 punten van elkaar staan. Ook Buitenveldert is nog in de race met een achterstand van 4 punten. Dat belooft met nog vijf wedstrijden te gaan een zinderend competitieslot te worden voor de eerste plek en de daarop rechtgevende promotie. Te starten volgende week met de uitwedstrijd tegen de nummer drie van de ranglijst, FC Lisse.

De balsponsor van vandaag was de opa van Joep, waarvoor dank.